r
Nosalty Logó

Kínai sertésragu pirított zöldséggel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szlovi
Kínai sertésragu pirított zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    621 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1333 micro
  • β-karotin
    4203 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4882.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1760 mg
  • Nátrium
    2121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2483.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    498 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    5333 micro
  • β-karotin
    16814 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2438 micro
Összesen 1640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

  1. A sertéshúst csíkokra vágjuk, a zöldségeket pedig -sárgarépát, fehérrépát, paprikákat, karalábét - gyufaszál vastagságúra. A póréhagymát és a lilahagymát felszeleteljük.
  2. A húst megpirítjuk, majd ha kész, lecsepegtetjük az olajat róla, és átrakjuk egy nagyobb lábosba, amibe a zöldségek is belekerülnek majd. A hús után a répákkal kezdjük a pirítást, majd a karalábé, paprikák és a hagymák.
  3. Míg a fenti zöldségeket pirítjuk, felteszünk fél-1 liter vizet, melybe beletesszük a leveskockákat. Ha felforrt, a szeletekre vágott gombát beletesszük, és megfőzzük. Ha a gomba megpuhult, beletesszük a főzőtejszínt, és összefőzzük pár perc alatt.
  4. Ha a zöldségeket megpirítottuk, és a gombakrém levesünk megfőtt, összeöntjük őket. Borsozzuk, és még ételízesítőt adhatunk hozzá, ha kell. Pár perc alatt összefőzzük. Nem szabad sokáig főzni, mert a zöldségek megpuhulnak, és már nem lesznek ropogósak.
  5. Rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7731
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Ajánló

Friss, könnyű ebédnek ajánlom. Párolt rizzsel vagy krumplipürével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai sertésragu pirított zöldséggel
Szlovi 4 recept

Tizenpár éves lehettem, mikor először ettem. Nagyon ízlett. Akkor még nem nagyon próbálkoztam a főzéssel, így mamám csinálta mindig. Nekem a zöldségeket kellett összevágnom. Miután elköltöztem ,otthonról, akkor csináltam saját magam. Kicsit macerás, és nagyon gyorsan elfogy, pedig én dupla adagot szoktam csinálni. Pont ezért csak ünnepekkor szoktam elkészíteni. Én bármikor megenném. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...