Kínai sertésragu pirított zöldséggel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szlovi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g sertéshús208 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
3 kcal
-
12 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
35 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
410
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g sertéshús830 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
12 kcal
-
49 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
1640
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
16.1g sertéshús27 kcal
-
5.5g sárgarépa2 kcal
-
2.9g fehérrépa2 kcal
-
3.2g tv-paprika1 kcal
-
1.7g hegyes erős paprika0 kcal
-
2 kcal
-
7.7g karalábé2 kcal
-
6.5g póréhagyma2 kcal
-
2.9g lilahagyma1 kcal
-
6.5g gomba1 kcal
-
6.5g főzőtejszín8 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
32.3g víz0 kcal
Összesen
54
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1220.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 440 mg
-
Nátrium 530 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 621 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1333 micro
-
β-karotin 4203 micro
-
β-crypt 232 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 610 micro
Összesen
410
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.2 g
Zsír
-
Összesen 85.6 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4882.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 1760 mg
-
Nátrium 2121 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.4 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2483.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1862 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 498 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 424 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 5333 micro
-
β-karotin 16814 micro
-
β-crypt 930 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2438 micro
Összesen
1640
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 542 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg sertéshús
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 db tv-paprika
-
1 db hegyes erős paprika
-
1 db karalábé
-
1 db póréhagyma
-
1 közepes fej lilahagyma
-
20 dkg gomba
-
200 ml főzőtejszín
-
1 db leveskocka
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 l víz
Elkészítés
- A sertéshúst csíkokra vágjuk, a zöldségeket pedig -sárgarépát, fehérrépát, paprikákat, karalábét - gyufaszál vastagságúra. A póréhagymát és a lilahagymát felszeleteljük.
- A húst megpirítjuk, majd ha kész, lecsepegtetjük az olajat róla, és átrakjuk egy nagyobb lábosba, amibe a zöldségek is belekerülnek majd. A hús után a répákkal kezdjük a pirítást, majd a karalábé, paprikák és a hagymák.
- Míg a fenti zöldségeket pirítjuk, felteszünk fél-1 liter vizet, melybe beletesszük a leveskockákat. Ha felforrt, a szeletekre vágott gombát beletesszük, és megfőzzük. Ha a gomba megpuhult, beletesszük a főzőtejszínt, és összefőzzük pár perc alatt.
- Ha a zöldségeket megpirítottuk, és a gombakrém levesünk megfőtt, összeöntjük őket. Borsozzuk, és még ételízesítőt adhatunk hozzá, ha kell. Pár perc alatt összefőzzük. Nem szabad sokáig főzni, mert a zöldségek megpuhulnak, és már nem lesznek ropogósak.
- Rizzsel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7731
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.
Ajánló
Friss, könnyű ebédnek ajánlom. Párolt rizzsel vagy krumplipürével.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Szlovi
4 recept
Tizenpár éves lehettem, mikor először ettem. Nagyon ízlett. Akkor még nem nagyon próbálkoztam a főzéssel, így mamám csinálta mindig. Nekem a zöldségeket kellett összevágnom. Miután elköltöztem ,otthonról, akkor csináltam saját magam. Kicsit macerás, és nagyon gyorsan elfogy, pedig én dupla adagot szoktam csinálni. Pont ezért csak ünnepekkor szoktam elkészíteni. Én bármikor megenném. :)