r
Nosalty Logó

"Kínai" pirított tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
"Kínai" pirított tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tészta pirítása

Húsi elkészítése

Zöldségek elkészítése

A fúzió

Összesen 570 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tészta pirítása

Húsi elkészítése

Zöldségek elkészítése

A fúzió

Összesen 2280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tészta pirítása

Húsi elkészítése

Zöldségek elkészítése

A fúzió

Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    520 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    645 micro
  • β-karotin
    3232 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    585 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 570 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6940.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    3511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2080.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    585 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1241 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2581 micro
  • β-karotin
    12927 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    2338 micro
  • Lut-zea
    2897 micro
Összesen 2280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Tészta pirítása

Húsi elkészítése

Zöldségek elkészítése

A fúzió

Elkészítés

Tészta pirítása

  1. Én egy nagy serpenyőt használtam, ebben készült minden. Először szárazon megpirítjuk benne a spagetti tésztát. Figyelni kell rá, mert könnyen odaég. Én több kisebb adagban csináltam, ami kész, azt félretesszük.

Húsi elkészítése

  1. A fokhagymát összenyomjuk fokhagymanyomóval rá a csirkemellre. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és összekeverjük vele.
  2. Egy 5-10 percre félretesszük. Az se gond, ha nincs rá idő, de jobb ha picit áll.
  3. A serpenyőben hevítjük az olajat, beleszórjuk a csirkemellet, majd pirosra sütjük.
  4. Amikor kész, azt is kiszedjük, és félretesszük.

Zöldségek elkészítése

  1. A répát csíkokra, a káposztát és a paprikát kockákra, a gombát és a hagymát pedig cikkekre vágjuk.
  2. Még mindig ugyanabba a serpenyőbe ahonnan a csirkét kivettük, ha szükséges öntünk még egy kis olajat, és beleszórjuk először a répát és a káposztát, mert azok puhulnak meg legnehezebben. Majd amikor már kevésbé kemények, hozzádobjuk a gombát, a paprikát és a hagymát.
  3. Ízlés szerint öntöttünk hozzá szójaszószt és worcestershire-szószt. Nem sokat, csak, hogy legyen egy kis íze. Kicsit a zöldséget is megsózzuk.
  4. Amikor a répa már majdnem puha, de inkább egy kicsit még ropogós, hozzádobjuk a koktélparadicsomot, és egy picit azt is pirítjuk. Nem sokat, mert pár perc után szétesik.
  5. Amikor kész, ezt is kiszedjük, és félretesszük.

A fúzió

  1. A serpenyőbe, amiből kiszedtük a zöldséget beletesszük a tésztát. Felöntjük 6 deci vízzel. Öntünk hozzá szójaszószt és egy kicsi worcestershire-szósz ehhez is. Szójaszószból én kb. fél decit öntöttem hozzá kisebb adagokban, folyamatosan kóstolgatva, mert töményen nem szeretem.
  2. Az elpárolgott vizet folyamatosan pótolgatjuk, és kevergetjük időnként egészen addig, míg a tészta megpuhul.
  3. Amikor a tészta puha, a víz már majdnem teljesen elpárolgott alóla, hozzáadjuk a csirkemellet és a zöldségeket, majd óvatosan összekeverjük. Picit várunk, míg a zöldség és a csirke ismét átmelegszik, és már ehetjük is. Ízlés szerint sózhatjuk is a tésztát, én túlsóztam a zöldséget, úgyhogy a tésztára már kevesebbet tettem, így nem lett annyira sós az egész étel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 97716
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a receptnek talán annyi köze van a kínaiakhoz, mint nekem kék szemmel és szőke hajjal. :) Nem vagyok nagy rajongója a kínai kajáknak, egyedül a pirított tésztának. Több receptet is kipróbáltam, de valahogy egyik se volt olyan, ami az én számnak megfelelt volna. Sokáig azt hittem, hogy a pirított tészta főétel, aztán valaki közölte, hogy az a köret, úgyhogy megalkottam egy főételnyi köretet saját kitalálás alapján. A mértékegységek nem biztos, hogy pontosak, fűszerezni szemre és ízlésre szoktam, de remélem mindenkinek ízleni fog. :)

Hozzávalók

Tészta pirítása

Húsi elkészítése

Zöldségek elkészítése

A fúzió

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...