Kínai narancsos csirke
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
páchoz
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
25g szójaszósz15 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
narancsos csirke
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
143 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
29 kcal
-
75g víz0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
128g napraforgó olaj282 kcal
Összesen
744
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
páchoz
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
100g szójaszósz60 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
narancsos csirke
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
150g étkezési keményítő572 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
510g napraforgó olaj1127 kcal
Összesen
2977
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
páchoz
-
24.4g csirkemellfilé29 kcal
-
4.9g szójaszósz3 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
narancsos csirke
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
7.3g étkezési keményítő28 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
6.8g sűrített paradicsom6 kcal
-
14.6g víz0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
8.8g narancslé4 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
24.9g napraforgó olaj55 kcal
Összesen
146
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3152.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 2646 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 274.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 10067 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
744
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 132.6 g
Zsír
-
Összesen 181.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12608.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 1408 mg
-
Nátrium 10584 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1098.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 1315 micro
-
β-crypt 266 micro
-
Likopin 40270 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
2977
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 615.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 517 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 1965 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
páchoz
-
50 dkg csirkemellfilé
-
100 ml szójaszósz
-
3 ek olívaolaj
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál bors
-
3 gerezd fokhagyma
narancsos csirke
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
15 dkg étkezési keményítő
-
2 gerezd fokhagyma
-
14 dkg sűrített paradicsom
-
3 dl víz
-
1 teáskanál gyömbérpor
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál chilipehely
-
2 narancsból nyert narancslé
-
2 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
páchoz
- A csirkemellet csíkokra vágjuk. A szójaszószt összekeverjük az olívaolajjal, a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és a csirkemell csíkokat legalább fél órán keresztül pácoljuk ebben a keverékben.
- Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a szószt. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, felöntjük 3 dl vízzel. Hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a kifacsart levét. Sóval, gyömbérporral és csilivel ízesítjük, és pár perc alatt összefőzzük. Egy viszonylag híg mártás kapunk majd így, amit a húsról rákerülő étkezési keményítő fog besűríteni.
- A bepácolt húst megforgatjuk a keményítőben, majd bő olajban kisütjük. Egy tányérba papírszalvétát teszünk, és erre szedjük a megsült húsokat, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen róla.
- A megsült húsokat a paradicsomos-narancsos mártáshoz keverjük, és 2-3 perc alatt összefőzzük. A húson lévő keményítős bunda kellően besűríti a mártást.
- Főtt rizzsel tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 336
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 87
- Össznézettség: 24519
- Feltöltés dátuma: 2016. március 04.
Ajánló
Szórhatunk a tetejére szezámmagot, úgy még finomabb lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szabadidőmben szeretek új receptek után kutatni a gasztro blogokon. Ezt a narancsos csirkét a Dolce Vita blogon találtam, és azonnal tudtam, hogy egyszer el fogom készíteni. A hétvégén valami keleties ízvilágú ebédre vágytam, ezért eljött az alkalom a kipróbálásra. Egy picit változtattam a mennyiségeken, és a konyhában fellelhető alapanyagokhoz igazítottam, és egy finom, kellően édes-csípős ízvilágú ebéd lett belőle. :)