r
Nosalty Logó

Kínai narancsos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kínai narancsos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

páchoz

narancsos csirke

Összesen 744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

páchoz

narancsos csirke

Összesen 2977 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

páchoz

narancsos csirke

Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3152.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    2646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    132.6 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12608.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1408 mg
  • Nátrium
    10584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 2977 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1965 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

páchoz

narancsos csirke

Elkészítés

páchoz

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A szójaszószt összekeverjük az olívaolajjal, a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és a csirkemell csíkokat legalább fél órán keresztül pácoljuk ebben a keverékben.
  2. Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a szószt. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, felöntjük 3 dl vízzel. Hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a kifacsart levét. Sóval, gyömbérporral és csilivel ízesítjük, és pár perc alatt összefőzzük. Egy viszonylag híg mártás kapunk majd így, amit a húsról rákerülő étkezési keményítő fog besűríteni.
  3. A bepácolt húst megforgatjuk a keményítőben, majd bő olajban kisütjük. Egy tányérba papírszalvétát teszünk, és erre szedjük a megsült húsokat, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen róla.
  4. A megsült húsokat a paradicsomos-narancsos mártáshoz keverjük, és 2-3 perc alatt összefőzzük. A húson lévő keményítős bunda kellően besűríti a mártást.
  5. Főtt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 331
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 115
  • Össznézettség: 24067
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 04.

Ajánló

Szórhatunk a tetejére szezámmagot, úgy még finomabb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szabadidőmben szeretek új receptek után kutatni a gasztro blogokon. Ezt a narancsos csirkét a Dolce Vita blogon találtam, és azonnal tudtam, hogy egyszer el fogom készíteni. A hétvégén valami keleties ízvilágú ebédre vágytam, ezért eljött az alkalom a kipróbálásra. Egy picit változtattam a mennyiségeken, és a konyhában fellelhető alapanyagokhoz igazítottam, és egy finom, kellően édes-csípős ízvilágú ebéd lett belőle. :)

Hozzávalók

páchoz

narancsos csirke

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...