Kínai brokkolis csirke rizzsel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Monique
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
A pácoláshoz:
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
1g rizsborecet0 kcal
-
13 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
A sütéshez:
-
250g brokkoli52 kcal
-
8g méz25 kcal
-
0g hoisin-szósz1 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g szezámolaj15 kcal
-
1g rizsborecet0 kcal
-
13 kcal
-
33g víz0 kcal
-
2g mogyoróolaj15 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
A körethez:
-
83g basmati rizs298 kcal
-
100g víz0 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
650
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
A pácoláshoz:
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
4g rizsborecet1 kcal
-
76 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
A sütéshez:
-
1500g brokkoli311 kcal
-
50g méz152 kcal
-
2g hoisin-szósz4 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
4g rizsborecet1 kcal
-
76 kcal
-
200g víz0 kcal
-
10g mogyoróolaj88 kcal
-
12g szezámmag69 kcal
A körethez:
-
500g basmati rizs1790 kcal
-
600g víz0 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3894
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
A pácoláshoz:
-
22.6g csirkemellfilé27 kcal
-
0.5g szójaszósz0 kcal
-
0.1g rizsborecet0 kcal
-
0.5g kukoricakeményítő2 kcal
-
2g tojásfehérje1 kcal
A sütéshez:
-
37.7g brokkoli8 kcal
-
1.3g méz4 kcal
-
0.1g hoisin-szósz0 kcal
-
0.5g szójaszósz0 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.3g szezámolaj2 kcal
-
0.1g rizsborecet0 kcal
-
0.5g kukoricakeményítő2 kcal
-
5g víz0 kcal
-
0.3g mogyoróolaj2 kcal
-
0.3g szezámmag2 kcal
A körethez:
-
12.6g basmati rizs45 kcal
-
15.1g víz0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
97
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1336.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 526 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 412.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 551 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2140 micro
Összesen
650
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 277 g
Zsír
-
Összesen 63.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8016.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 327 mg
-
Kálcium 670 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 642 mg
-
Foszfor 3162 mg
-
Nátrium 3153 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 545.4 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 2476.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 820 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 932 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 115 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1837 micro
-
Kolin: 935 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 229 micro
-
β-karotin 3304 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12840 micro
Összesen
3894
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
A pácoláshoz:
-
1 púpozott ek kukoricakeményítő
-
2 db tojásfehérje
A sütéshez:
-
2 ek méz
-
2 ml hoisin-szósz
-
1 ek szezámolaj
-
1 púpozott ek kukoricakeményítő
-
2 dl víz
-
1 ek mogyoróolaj
A körethez:
-
50 dkg basmati rizs
-
6 dl víz
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A pácoláshoz:
- A csirkemelleket tetszés szerinti formákra vágjuk. Egy tálba összekeverjük a szójaszósszal és a rizsborecettel. Rátesszük a tojásfehérjét (nem kell habosra felverni), ismét keverünk rajta egy párat, majd a végén rászórjuk a kukoricakeményítőt, és jól elkeverjük, hogy a keményítő ne álljon egy csomóba.
- Amíg a húsunk pácolódik, a brokkolit szedjük szét rózsákra, és pároljuk roppanósra a forrástól számítva kb. 10 percig.
- A rizst is főzzük készre. Mossuk át többször, majd egy edényben olajon kapassuk meg egy kicsit, folytonos kevergetés mellett. Öntsük fel annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje azt.
- Enyhén sózzuk, megkeverjük néhányszor, majd mikor már a víz kezd bugyogni, tegyünk rá fedőt, és a tüzet minimális fokozatra állítsuk alatta.
- Többet ne kevergessük, hagyjuk szépen főni kb. 15 percet. Nem fog leégni, a saját gőzében fog megfőni, finom "pergős" lesz.
A sütéshez:
- Egy tálban keverjük össze az összes fűszert. A keményítőt csomómentesre keverjük a hideg vízzel.
- A wokban egy kis mogyoróolajat hevítünk, rádobjuk a páclé nélküli husikat, és fehéredésig sütjük, nem kell pirítani.
- Nyakon öntjük a fűszerkeverékkel, pár perccel később hozzáöntjük a már folyékony állapotú keményítőt is. Ettől rögtön besűrűsödik az alap. Ha nagyon sűrű, akkor adjunk hozzá még vizet.
- Rögtön adjuk hozzá a brokkolikat is. Rottyantsuk össze, és kész is.
- Tálaláskor mutatósabbá tehetjük egy kis szezámmaggal.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 75
- Össznézettség: 37153
- Feltöltés dátuma: 2014. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Monique
73 recept
Ez az étel nem összekeverendő a bundázott szezámmagos, mézes-mázos kínai csirkével. A fotón nagyon hasonlóan néz ki, mivel egy pici szezámmagot szórtam a tetejére a tálalás előtt. Mint minden kínai ételnek, ennek is nagyon karakteres íze van, az igazi kínai fűszereknek köszönhetően. Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése.