r
Nosalty Logó

Kijevi pulykamell és gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Kijevi pulykamell és gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húshoz és a pácoláshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 870 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húshoz és a pácoláshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 5228 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húshoz és a pácoláshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 274 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 870 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    217 g

Zsír

  • Összesen
    443 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7003.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1921 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2474 mg
  • Nátrium
    1974 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2669 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2057 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7350 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3338 micro
Összesen 5228 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A húshoz és a pácoláshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A húshoz és a pácoláshoz

  1. A pulykaszeleteket kiklopfoljuk, és fokhagymás tejbe tesszük, ha lehet egy éjszakára.
  2. A puha vajat elkeverjük a fűszerekkel, petrzselyemmel, snidlinggel, fokhagymával és sajttal. Alufóliába tekerve, rúd alakúra formázzuk, és hűtőbe tesszük jól megszilárdulni.
  3. A hússzeletekről leitatjuk a nedvességet, a folyóvíz alatt lemosott gombákból kitörjük a szárát, és a helyét, illetve ahusikat,sózzuk, borsozzuk.
  4. A töltelékből vastagabb szeleteket vágunk, és a hús egyik felére tesszük. Ráhajtjuk a másik felét, és fogvájóval rögzítjük.
  5. A gombákat is megtöltjük a fűszeres vajjal, és a szokásos módon panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Rossz hír, ezt duplán kell, újból tojás és zsemlemorzsa. Így nem folyik ki az olvadó vaj.
  6. Bő, közepesen forró olajban, lassan kb. 10-15perc alattkisütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 361
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 52495
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Ajánló

Sokféle köret illik hozzá, ami az ilyen húsokhoz illik, bármi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük az ilyen típusú ételeket. Most megfűszereztem egy kis metélőhagymával is. A múltkor a rántott gombafejeket töltöttem meg hasonlóan, csak abban arányosan több sajt és egy kis tejföl is volt, viszont kevesebb vaj. Az nagyon ízlett a családnak, ezért most a hús mellé készítettem azonos töltelékkel. Szerintünk tök fini a kettő együtt. :)

Hozzávalók

A húshoz és a pácoláshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...