r
Nosalty Logó

Kígyórétes túrótöltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kígyórétes túrótöltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 872 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 872 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    262.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793.2 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.9 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2227 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 5215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 316 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben az élesztőt 1 kk cukorral felfuttatjuk.
  2. A töltelékhez simára keverjük a hozzávalókat.
  3. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a cukorral, a tojással és a tojássárgával. Hozzákeverjük az élesztőt, csipet sót, majd a lisztet.
  4. Összegyúrjuk és 4 cipóra osztjuk. Minden cipót kb 25 cm széles, 35 cm hosszú téglalappá nyújtunk.
  5. A téglalapokat hosszában gondolatban elharmadoljuk, és a középső harmadra tesszük a tölteléket, egyenlően elosztva, tehát minden lapra kb a töltelék negyedét.
  6. A tésztatéglalapok széleit (ahol nincs töltelék) kb 8 cm mélyen (tehát majdnem a töltelékig) bevagdaljuk 2 cm -enként, kicsit lefelé lejtő párhuzamos vonalakban. Ezeket a bevágott részeket jobbról-balról felváltva keresztben egymásra hajtogatjuk, a tölteléket ezzel befedve. Az eredmény olyan lesz, mint egy fonás.
  7. A tésztákat tepsire helyezzük, tojással megkenjük.
  8. Hagyjuk állni, míg a sütő bemelegszik, majd pirosra sütjük.
  9. Ferdén szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 409
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 34761
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Ajánló

Almatöltelékkel, mákkal, dióval, gesztenyével is tölthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az igazi kihívás számomra nem az elkészítés, hanem annak megértése volt, hogy hogyan kell a tésztát harmadolni, bevagdosni, egymásra hajtogatni. Mire végre rájöttem, és készítettem is gyakran, jött a barátnőm, és elmesélte, hogy anyukája is készített sokszor ilyet, de ő még meg is tekerte a csíkokat keresztbe egymásra hajtogatás előtt. Na itt már végképp nagyot néztem, de nem tudtam megállni, megpróbáltam úgy is. Tehát aki szereti a kihívásokat, tegyen úgy, vágja be a tésztát, és hajtogassa keresztbe egymásra jobbról-balról, de közben mindegyik csíkon tekerjen is egyet. Bonyolult egy kicsit? :)) Nekem is az volt, viszont könnyen megtanulható, és az eredmény nagyon impozáns. Megéri!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...