r
Nosalty Logó

Kerek hálós almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Kerek hálós almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 641 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3850 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 173 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 641 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.5 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1401 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1381 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 3850 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat alaposan tisztítsuk és hámozzuk meg. A reszelő nagyobb lyukán reszeljük le. A levét csavarjuk ki, arra nem lesz szükség. Az almát ízesítsük a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.
  2. A lisztet szitáljuk egy tálba, szórjuk bele a sütőport, morzsoljuk el benne a szobahőmérsékletű margarint. Szórjuk bele a sót, a cukrot, üssük bele a tojások sárgáját, kanalazzuk bele a tejfölt és reszeljük bele a citrom héját. Alaposan dolgozzuk össze.
  3. Egy 26 cm átmérőjű piteformát kenjünk ki margarinnal, és szórjuk meg liszttel. Vegyük ketté a tésztát.
  4. Az egyik felét nyújtsuk a pite nagyságától kicsit nagyobbra, a nyújtófára feltekerve fektessük bele a formába úgy, hogy legyen pereme is. Szépen igazítsuk bele. Egy villával szurkáljuk meg kicsit a tésztát. Szórjuk meg a búzadarával.
  5. Az almát kanalazzuk bele, és a kanál domború felével szépen simítsuk el a tésztán a tölteléket.
  6. A maradék tésztát szintén nyújtsuk el, gurítsuk át rajta a belisztezett tésztarácsozó hengert.
  7. Óvatosan húzzuk szét a hálót, majd fektessük az almára.
  8. A hulladék tésztát, ami a széleknél túllóg, vágjuk le, gyúrjuk össze, sodorjuk hengerré. A pite szélére terítsük a rudat. Egy kávéskanállal készíthetünk rá mintát.
  9. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  10. A sütőből kivéve kenjük le tejjel, és takarjuk le kb. 10 percre egy konyharuhával.
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 10090
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kerek hálós almás pite
Andi80_ 380 recept

Bálint napra lepett meg a párom ezzel a piteformával, ami már régi vágyam volt. A Virágos almás pite és a Hálós almás pite után itt a következő almás, ami már kerek formában és újra a tésztarácsozóval készült.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...