Kenyértésztában sült burgonyástészta
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 5% Zsír
A burgonyás tésztához
-
200g burgonya116 kcal
-
42g fusilli tészta155 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5 kcal
-
67g vörösbab225 kcal
-
75 kcal
-
24 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g víz0 kcal
A kelt tésztához
-
167g finomliszt607 kcal
-
9 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
83g tej47 kcal
A tetejére
-
33g tejföl66 kcal
-
35 kcal
A sütéshez
-
24 kcal
A tálaláshoz
-
33g savanyú káposzta6 kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 5% Zsír
A burgonyás tésztához
-
1200g burgonya693 kcal
-
250g fusilli tészta928 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
10g fűszerpaprika28 kcal
-
400g vörösbab1348 kcal
-
450 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
A kelt tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
500g tej280 kcal
A tetejére
-
200g tejföl396 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A sütéshez
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A tálaláshoz
-
200g savanyú káposzta38 kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 5% Zsír
A burgonyás tésztához
-
22.5g burgonya13 kcal
-
4.7g fusilli tészta17 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
7.5g vörösbab25 kcal
-
8 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.7g víz0 kcal
A kelt tésztához
-
18.7g finomliszt68 kcal
-
0.9g friss élesztő1 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
5.6g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
1g tojás1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
9.4g tej5 kcal
A tetejére
-
3.7g tejföl7 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
A sütéshez
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A tálaláshoz
-
3.7g savanyú káposzta1 kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.5 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1990.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 631 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 300.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 518 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 104 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 509 micro
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 291 g
Zsír
-
Összesen 176.8 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11941 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 545 mg
-
Kálcium 1973 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 1238 mg
-
Foszfor 4284 mg
-
Nátrium 3785 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1520.2 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 134 mg
VÍZ
-
Összesen 1804.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 253 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3106 micro
-
Kolin: 759 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 2695 micro
-
β-crypt 625 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3056 micro
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Hozzávalók
A burgonyás tésztához
-
12 közepes db burgonya
-
25 dkg fusilli tészta
-
2.5 ek fűszerpaprika
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
2 dl víz
A kelt tésztához
-
1 kg finomliszt
-
5 dkg friss élesztő
-
2 ek cukor
-
3 dl tej
-
só ízlés szerint
-
2 ek cukor
-
1 db tojás
-
1 ek cukor
-
5 dl tej
A tetejére
-
2 dl tejföl
-
3 ek napraforgó olaj
A sütéshez
-
2 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
Elkészítés
A burgonyás tésztához
- A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük kb. 25-30 percig ,majd leszűrjük, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, kicsire felkockázzuk.
- A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük, és leszűrés után, melegen tartjuk.
- Két ek olajon a kétféle hagymát sóval, fedő alatt 20 percig kis lángon puhára pároljuk. Rátesszük a házi pirospaprikát, elkeverjük.
- Beletesszük a burgonyát, a tésztát, és összekeverjük.
- Egy kelesztőtálba beletesszük a lisztet, 1 tojást, a marék cukrot, egy marék tengeri sót.
- Egy kis bögrében a langyos 3 dl tejet és az 1 ek cukrot az élesztővel felfuttatjuk. Ezután beletesszük a tálba a maradék langyos tejjel, és jó alaposan egyneművé, simává, hólyagossá dolgozzuk. Lefedve, langyos helyen , a tálban hagyjuk megkelni kb.20-25 percig.
- Lisztezett deszkára kirakjuk a tésztát, majd átgyúrjuk, és megfelezzük. Két cipót formázunk.
- A tepsibe sütőpapírt helyezünk, és kiolajozzuk.
- Az egyik cipót kinyújtjuk, és az olajozott sütőpapírra teszük, a belsejét egyengessük el, de nem baj , ha kilóg a szélein
- Ebbe tesszük a burgonyás-tésztás keveréket, majd a tetejére rákanalazzuk a leszűrt vörösbabot,majd ennek a tetejére, az üvegnyi gombamártást, hogy nagyjából, mindenhova jusson. A tészta széleit ráfordítjuk.
- A másik cipót is kinyújtjuk, és ezzel fedjük le jó szorosan a tölteléket, és a széleit alaposan összedolgozzuk, hogy a töltelék ne jöhessen ki.
- A tetejét a tejföllel elkevert olajjal kenjük meg, és előmelegített sütőbe tesszük.
- Közepes lángon sütjük, és lehetőleg ne nagyon nézegessük, mert kelt tészta.
- A sütőből kivéve, felkockázzuk, és még melegen tálaljuk.
- Házi savanyú uborkát vagy savanyú káposztát adunk mellé.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3026
- Feltöltés dátuma: 2010. november 08.
Ajánló
Feltétlenül kell hozzá a savanyúság. Italnak pedig valamilyen finom bor, netán sör, hogy csússzon. Aki úgy gondolja, hogy némely hozzávaló sok, már nem tenné bele, akkor az elképzelése szerint készítse el. Én ezt gondoltam, és sikerült. Az biztos, hogy utána a finom gyümölcskosár se rossz ötlet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Nem főztem levest. A család rettentő éhes volt, és azt most tényleg elmondhatom, hogy a hóvégi spájzkiürítés megtörtént. Annyi volt, hogy elkészítem ezt a kenyérféleséget, de ez és ennyi? Mit kezdhetek még? Volt egy fél csomag tészta, pár szem burgonya, hagymafélék is, egy konzerv bab és egy üveg szósz. És aztán, gyerünk, mindent bele! Olyan laktató étel, hogy ezután csak vizet tudtunk inni, és minden hozzávaló külön is finom (burgonyás tészta, bab, szósz, kelt tészta). Én csak egyberaktam őket, és gondoltam, nagy baj nem lehet. Nem is lett. Szerintem, ha összerakva elolvassuk, már laktató. Bár a fiam egy óra múlva kibontotta a hűtőt, hátha talál még valami ennivalót, de hát fejlődő szervezet. Ha ennie kell, egyen. Szerencsére sok gyümölcsből salátát készítettem, amihez nem volt időm a pudingot elkészíteni, mert szabályosan felfalták a gyümölcstálat, de nem baj, az is szükséges a fejlődéshez, azon kívül nagyon finom. Jó kísérője volt ennek a nagyon telítő ebédnek. Amúgy az én édes nagyfiam a sima burgonyás tésztát is savanyúsággal és kenyérrel eszi, hogy jóllakjon. Ezért jött ez az ötlet, hogy akkor rakjuk össze a kettőt. Bevált!