r
Nosalty Logó

Kemencés túrós bukta áfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Kemencés túrós bukta áfonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 782 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 6255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 238 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.5 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 782 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8748.4 g
  • Cink
    1962 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    1291 mg
  • Vas
    1514 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2726 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    66 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    939.5 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    885.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 6255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit a tojás és vaj kivételével összekeverjük, és fél órát pihentetjük.
  2. Beletesszük a tojást és az olvasztott vajat, alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen letakarva kétszeresére kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, 0.5-1 cm vastagságúra nyújtjuk, 18 egyforma nagyságú darabra vágjuk, egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel megtöltjük.
  4. Behajtjuk a tésztaszéleket, majd feltekerjük, és egy magas falú tepsibe (27x37x6 cm) rakjuk. Tetejüket vizes ecsettel megkenjük.
  5. Újra megkelesztjük, majd betoljuk a 180 fokos kemencébe, és 50 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorral meghintjük a tetejét.

töltelék

  1. A töltelékhez valókat az áfonya kivételével egy tálban összekeverjük. Az áfonyát, buktánként 4-5 szemet, majd a bukták töltésénél a túróba nyomjuk, hogy a keverésnél ne törjön.
  • Tepsi mérete: 37x27x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4577
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kemencés túrós bukta áfonyával
Ligeti Károly 129 recept

Ezt a fajta buktát nem először sütöm kemencében, nagyon szépen megkel, majd megsül. A tésztája 2-3 nap után is puha, foszlós marad. Az áfonya és a túró édeskés, gyümölcsös, savanykás íze pikánssá tette a tölteléket.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...