r
Nosalty Logó

Kelt-rakott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelt-rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

Összesen 1055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

Összesen 4219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1593.1 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    224 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.6 g

Zsír

  • Összesen
    236.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6372.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1120 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.8 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    896 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1747 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 4219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.6 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a puha margarinnal, a vaníliás cukorral, a sóvalés a cukorral habbá verjük.
  2. A tejben felfuttatjuk az élesztőtés a tojások sárgájához öntjük.
  3. Beleszórjuk a lisztet és annyi ásványvízzel öntjük fel, hogy a szokásosnál egy kicsivel sűrűbb tésztát kapjunk.
  4. A tojások fehérjét habbá verjük, és a masszához keverjük.
  5. A palacsintát a szokásos módon kisütjük, dekb. fél újnyi vastaglegyen a tészta.
  6. A túrós töltelékhez összekeverjük a túrót a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, cukorral, tejföllel.
  7. A kakaós töltelékheza kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük.
  8. A palacsintákat a következőképpen rétegezzük:
  9. Első palacsintára:barack lekvár.
  10. Második palacsintára: túrós töltelék.
  11. Harmadik palacsintára: vékonyan megkenjük a palacsintát tejföllel, majd rászorjuk a kakaós tölteléket.
  12. Majd megint a lekvár, túró, kakaó. A tetejére tejfölös-kakaós réget megy.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17871
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán nem nehéz, és nagyon finom uzsonna, vagy ebéd utáni desszert. Hidegen és melegen egyaránt jó, és a töltelékek ízlés szerint varriálhatók.

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...