r
Nosalty Logó

Kelt pudingos túrólepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Kelt pudingos túrólepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A rátéthez

Összesen 696 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A rátéthez

Összesen 5569 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A rátéthez

Összesen 217 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.4 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 696 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.3 g

Zsír

  • Összesen
    209.5 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9723.4 g
  • Cink
    1960 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1813 mg
  • Vas
    1512 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2805 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    65 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658.9 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 5569 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A rátéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Megmelegítjük a tejet, és felolvasztjuk benne a vajat. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a szárított élesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt sima tésztává összedolgozzuk.
  2. A tésztát letakarva meleg helyre tesszük, és addig kelesztjük, míg láthatóan meg nem nő.
  3. A tepsit kivajazzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk. A tepsi méretére kinyújtjuk, és belehelyezzük.
  4. A pudingot a tejjel és cukorral megfőzzük. Belekeverjük a tojások sárgáját és az átpasszírozott túrót is.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  6. A krémet ráhalmozzuk a tésztára, és elsimítjuk. Megszórjuk a mandulával, és előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Miután kihűlt, szeletekre vagy kockákra vágjuk, és porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 47 perc
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13178
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 02.

Ajánló

Figyeljünk rá, hogy az alja meg ne égjen!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó nagy adag sütemény lesz belőle, úgyhogy vendégvárásra kiváló.

Hozzávalók

A tésztához

A rátéthez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...