r
Nosalty Logó

Kelkáposztás lasagne sütőtökkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szikszai Anna
Kelkáposztás lasagne sütőtökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2075.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    2335 micro
  • β-karotin
    12422 micro
  • β-crypt
    9719 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    204 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12455.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    412 mg
  • Kálcium
    4221 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1151 mg
  • Foszfor
    3773 mg
  • Nátrium
    2830 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    2710.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10251 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    523 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2011 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1017 micro
  • α-karotin
    14011 micro
  • β-karotin
    74530 micro
  • β-crypt
    58313 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 4407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    1796 micro
  • β-crypt
    1405 micro
  • Likopin
    265 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forrósítsunk fel egy serpenyőben 2 evőkanál olajat, adjuk hozzá a hagymát és a darált fokhagymát, pároljuk 5 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot, az oregánót, sózzuk és borsozzuk, majd lassú tűzön főzzük egy jó fél óráig.
  2. Míg a szósz fő, melegítsük elő a sütőt 200 fokra, tegyük a feldarabolt sütőtököt egy tepsibe, locsoljuk meg a maradék olívaolajjal, szórjuk meg a kakukkfűvel, sóval, borssal, és tegyük mellé a fokhagymagerezdeket. Helyezzük a tepsit a sütőbe és süssük puhára a tököt. (kb 15 perc)
  3. Közben tegyünk fel forrni egy fazékban vizet. Miután megsült, a tököt a fokhagymával és a kakukkfűvel együtt tegyük egy késes betétű robotgépbe, és turmixoljunk sűrű szószt belőle.
  4. Szedjük levelekre a káposztát. Ha fodros kelt használunk, akkor távolítsuk el a központi „bordákat” és csak a levelekkel dolgozzunk. Ha már forr a víz, tegyük bele a káposztaleveleket és főzzük őket 5-8 percig. Majd vegyük ki, tegyük őket konyhai papírtörlőre vagy egy konyharuhára és hagyjuk kicsit hűlni. Ha már nem forróak, akkor nyomkodjuk ki a levelekből a felvett vizet és vágjuk apró darabokra.
  5. Ha szeretnénk kifőzni a lasagne lapokat felhasználás előtt, akkor nyugodtan használjuk a káposzta vizét. Én azonban nem látom szükségesnek, a szószok segítségével sütés közben is épp eléggé megpuhul, és dolgozni is könnyebb „szárazon” vele.
  6. Egy tálban keverjük össze a ricottát, a felaprított mozzarellát és a szerecsendiót. Kóstoljuk meg, és ha szükségesnek érezzük, akkor sózzuk, borsozzuk.
  7. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyünk elő egy mély tepsit vagy jénai tálat, az alját béleljük ki a tésztával, erre jöhet a paradicsomszósz, egy réteg a sütőtökpüréből, majd rá a káposzta levelek és végül a ricottás-mozzarellás krém. Ha ezek a rétegek megvannak, ismét jöhet egy tészta szint és újból, a megadott lépések szerint a rétegek. Úgy dolgozzunk, hogy a legfelső réteg ricottakrém legyen, tehát arra már ne kerüljön tésztalap. A tetejét szórjuk meg vastagon reszelt parmezánnal, tegyük be a sütőbe és addig süssük, míg a teteje szépen megpirul, a szósz pedig vidáman bugyborékol a tepsi oldalában. (Kb 30 perc) Miután kivettük, hagyjuk egy 10 percet hűlni, hogy könnyebben szeletelhessük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3075
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

Bár nem vagyok vega, hamburger és marhapörkölt nélkül el sem tudnám képzelni az életet, de sokszor jól esik egy-egy húsmentes napot tartani. Egy ilyen alkalommal fogalmazódott meg az őszi, vega lasagne ötlete, szigorúan idényzöldségek felhasználásával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...