Kelkáposztás lasagne sütőtökkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szikszai Anna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
333g kanadai sütőtök126 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
75g kelkáposzta16 kcal
-
83g lasagne tészta309 kcal
-
67g ricotta100 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
33g mozzarella100 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
Összesen
734
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2000g kanadai sütőtök756 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
450g kelkáposzta97 kcal
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
400g ricotta600 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
4407
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
9.6g konzerv paradicsom2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
48.2g kanadai sütőtök18 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
10.8g kelkáposzta2 kcal
-
12.1g lasagne tészta45 kcal
-
9.6g ricotta14 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.8g mozzarella14 kcal
-
2.4g parmezán sajt9 kcal
Összesen
105
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2075.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 703 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 629 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 451.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1708 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 2335 micro
-
β-karotin 12422 micro
-
β-crypt 9719 micro
-
Likopin 1830 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
734
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 204 g
Zsír
-
Összesen 120.7 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12455.6 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 412 mg
-
Kálcium 4221 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 1151 mg
-
Foszfor 3773 mg
-
Nátrium 2830 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 653 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 2710.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10251 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 523 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 289 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2011 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 1017 micro
-
α-karotin 14011 micro
-
β-karotin 74530 micro
-
β-crypt 58313 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 712 micro
Összesen
4407
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 338 micro
-
β-karotin 1796 micro
-
β-crypt 1405 micro
-
Likopin 265 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál kakukkfű
-
50 dkg lasagne tészta
-
40 dkg ricotta
-
20 dkg mozzarella
-
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- Forrósítsunk fel egy serpenyőben 2 evőkanál olajat, adjuk hozzá a hagymát és a darált fokhagymát, pároljuk 5 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot, az oregánót, sózzuk és borsozzuk, majd lassú tűzön főzzük egy jó fél óráig.
- Míg a szósz fő, melegítsük elő a sütőt 200 fokra, tegyük a feldarabolt sütőtököt egy tepsibe, locsoljuk meg a maradék olívaolajjal, szórjuk meg a kakukkfűvel, sóval, borssal, és tegyük mellé a fokhagymagerezdeket. Helyezzük a tepsit a sütőbe és süssük puhára a tököt. (kb 15 perc)
- Közben tegyünk fel forrni egy fazékban vizet. Miután megsült, a tököt a fokhagymával és a kakukkfűvel együtt tegyük egy késes betétű robotgépbe, és turmixoljunk sűrű szószt belőle.
- Szedjük levelekre a káposztát. Ha fodros kelt használunk, akkor távolítsuk el a központi „bordákat” és csak a levelekkel dolgozzunk. Ha már forr a víz, tegyük bele a káposztaleveleket és főzzük őket 5-8 percig. Majd vegyük ki, tegyük őket konyhai papírtörlőre vagy egy konyharuhára és hagyjuk kicsit hűlni. Ha már nem forróak, akkor nyomkodjuk ki a levelekből a felvett vizet és vágjuk apró darabokra.
- Ha szeretnénk kifőzni a lasagne lapokat felhasználás előtt, akkor nyugodtan használjuk a káposzta vizét. Én azonban nem látom szükségesnek, a szószok segítségével sütés közben is épp eléggé megpuhul, és dolgozni is könnyebb „szárazon” vele.
- Egy tálban keverjük össze a ricottát, a felaprított mozzarellát és a szerecsendiót. Kóstoljuk meg, és ha szükségesnek érezzük, akkor sózzuk, borsozzuk.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyünk elő egy mély tepsit vagy jénai tálat, az alját béleljük ki a tésztával, erre jöhet a paradicsomszósz, egy réteg a sütőtökpüréből, majd rá a káposzta levelek és végül a ricottás-mozzarellás krém. Ha ezek a rétegek megvannak, ismét jöhet egy tészta szint és újból, a megadott lépések szerint a rétegek. Úgy dolgozzunk, hogy a legfelső réteg ricottakrém legyen, tehát arra már ne kerüljön tésztalap. A tetejét szórjuk meg vastagon reszelt parmezánnal, tegyük be a sütőbe és addig süssük, míg a teteje szépen megpirul, a szósz pedig vidáman bugyborékol a tepsi oldalában. (Kb 30 perc) Miután kivettük, hagyjuk egy 10 percet hűlni, hogy könnyebben szeletelhessük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 3050
- Feltöltés dátuma: 2013. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szikszai Anna
35 recept
Bár nem vagyok vega, hamburger és marhapörkölt nélkül el sem tudnám képzelni az életet, de sokszor jól esik egy-egy húsmentes napot tartani. Egy ilyen alkalommal fogalmazódott meg az őszi, vega lasagne ötlete, szigorúan idényzöldségek felhasználásával.