r
Nosalty Logó

Kelkáposzta-torta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Kelkáposzta-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Káposzta+töltelék

A tetejére

Összesen 368 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Káposzta+töltelék

A tetejére

Összesen 2209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Káposzta+töltelék

A tetejére

Összesen 98 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 368 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    204 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8937.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1993 mg
  • Nátrium
    5721 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1385 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    1298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    7414 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    9205 micro
  • Lut-zea
    3619 micro
Összesen 2209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    415 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Káposzta+töltelék

A tetejére

Elkészítés

Káposzta+töltelék

  1. Egy nagy fazékban vizet rakunk fel forrni. A káposzta külsőleveleit leszedjük, majd folyóvíz alatt alaposan leöblítjük. Egyenként kihajtogatjuk a leveleit (kb. 8-at), a közepét pedig éles késsel kivágjuk.
  2. A töltelékhez valókat alaposan összegyúrjuk, és megtöltjük a káposztánkat vele. Óvatosan visszaigazítjuk a leveleket,és egy konyharuhába összekötözzük, jószorosra.
  3. A forrásban lévővizet sózzuk, és fakanálnyélen belelógatjuk a káposztánkat. Megfőzzük úgy, hogy a víz csak éppen rotyogjon.
  4. Amikor kész, emeljük ki a vízből, hagyjuk jól lecsepegni, majd tegyük egy tálba. Miután kicsit lehűlt, bontsuk ki a konyharuhából, és rakjuk a tálalóedényre.

A tetejére

  1. A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzáa finomra vágott petrezselymet, és locsoljuk meg a káposztát vele.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3206
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Ajánló

Petrezselymes krumpli vagy krumplipüré. Egy kis tejföllel is meglocsolhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a tv-ben volt bemutatva. Állítólag a XVIII. században főzték így a töltött káposztát, és a kandalló tűzén. Persze nem kelkáposztából, hanem a fejesből. Azt viszont abálni kellett volna, és forrón hajtogatni a leveleket kifelé. Úgy döntöttem, akkor inkább kelkáposzta, mert az amúgy is hagyja magát már nyersen, és időt is spóroltam vele.

Hozzávalók

Káposzta+töltelék

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...