r
Nosalty Logó

Kelkáposzta-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Kelkáposzta-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Káposzta+töltelék

A tetejére

368
Kalória
34g
Fehérje
24.7g
Szénhidrátok
14.2g
Zsír
230.8g
Víz
131.7g
Koleszterin
5.4g
Rost
4.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Káposzta+töltelék

A tetejére

Összesen 368 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Káposzta+töltelék

A tetejére

Összesen 2209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Káposzta+töltelék

A tetejére

Összesen 98 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    230.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 368 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    204 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8937.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1993 mg
  • Nátrium
    5721 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1385 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    1298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    7414 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    9205 micro
  • Lut-zea
    3619 micro
Összesen 2209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    415 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

Káposzta+töltelék

  1. Egy nagy fazékban vizet rakunk fel forrni. A káposzta külsőleveleit leszedjük, majd folyóvíz alatt alaposan leöblítjük. Egyenként kihajtogatjuk a leveleit (kb. 8-at), a közepét pedig éles késsel kivágjuk.
  2. A töltelékhez valókat alaposan összegyúrjuk, és megtöltjük a káposztánkat vele. Óvatosan visszaigazítjuk a leveleket,és egy konyharuhába összekötözzük, jószorosra.
  3. A forrásban lévővizet sózzuk, és fakanálnyélen belelógatjuk a káposztánkat. Megfőzzük úgy, hogy a víz csak éppen rotyogjon.
  4. Amikor kész, emeljük ki a vízből, hagyjuk jól lecsepegni, majd tegyük egy tálba. Miután kicsit lehűlt, bontsuk ki a konyharuhából, és rakjuk a tálalóedényre.

A tetejére

  1. A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzáa finomra vágott petrezselymet, és locsoljuk meg a káposztát vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 150 perc

Ez a recept a tv-ben volt bemutatva. Állítólag a XVIII. században főzték így a töltött káposztát, és a kandalló tűzén. Persze nem kelkáposztából, hanem a fejesből. Azt viszont abálni kellett volna, és forrón hajtogatni a leveleket kifelé. Úgy döntöttem, akkor inkább kelkáposzta, mert az amúgy is hagyja magát már nyersen, és időt is spóroltam vele.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!