Kelkáposzta-torta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Káposzta+töltelék
-
67g darált marhahús95 kcal
-
33g sonka46 kcal
-
17g rizs60 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
33g darált sertéshús61 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0 kcal
-
4 kcal
-
167g kelkáposzta36 kcal
A tetejére
-
5g vaj33 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
Összesen
368
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Káposzta+töltelék
-
400g darált marhahús568 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
7g só0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
0 kcal
-
26 kcal
-
1000g kelkáposzta216 kcal
A tetejére
-
28g vaj201 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2209
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Káposzta+töltelék
-
18g darált marhahús26 kcal
-
9g sonka12 kcal
-
4.5g rizs16 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
16 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.4g sűrített paradicsom1 kcal
-
45g kelkáposzta10 kcal
A tetejére
-
1.3g vaj9 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
98
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1489.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 954 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 230.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 216 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1236 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1534 micro
-
Lut-zea 603 micro
Összesen
368
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 204 g
Zsír
-
Összesen 85.3 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 790 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8937.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 501 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 1993 mg
-
Nátrium 5721 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1385 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 971 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 323 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 1298 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1030 micro
-
Kolin: 901 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 7414 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 9205 micro
-
Lut-zea 3619 micro
Összesen
2209
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 415 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
Káposzta+töltelék
-
40 dkg darált marhahús
-
20 dkg darált sertéshús
-
2 db tojás
-
1 tk só
-
1 tk bors
-
1 tk fűszerpaprika
-
2 ek sűrített paradicsom
-
1 db kelkáposzta
A tetejére
-
2 ek vaj
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Káposzta+töltelék
- Egy nagy fazékban vizet rakunk fel forrni. A káposzta külsőleveleit leszedjük, majd folyóvíz alatt alaposan leöblítjük. Egyenként kihajtogatjuk a leveleit (kb. 8-at), a közepét pedig éles késsel kivágjuk.
- A töltelékhez valókat alaposan összegyúrjuk, és megtöltjük a káposztánkat vele. Óvatosan visszaigazítjuk a leveleket,és egy konyharuhába összekötözzük, jószorosra.
- A forrásban lévővizet sózzuk, és fakanálnyélen belelógatjuk a káposztánkat. Megfőzzük úgy, hogy a víz csak éppen rotyogjon.
- Amikor kész, emeljük ki a vízből, hagyjuk jól lecsepegni, majd tegyük egy tálba. Miután kicsit lehűlt, bontsuk ki a konyharuhából, és rakjuk a tálalóedényre.
A tetejére
- A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzáa finomra vágott petrezselymet, és locsoljuk meg a káposztát vele.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3212
- Feltöltés dátuma: 2013. június 07.
Ajánló
Petrezselymes krumpli vagy krumplipüré. Egy kis tejföllel is meglocsolhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Ez a recept a tv-ben volt bemutatva. Állítólag a XVIII. században főzték így a töltött káposztát, és a kandalló tűzén. Persze nem kelkáposztából, hanem a fejesből. Azt viszont abálni kellett volna, és forrón hajtogatni a leveleket kifelé. Úgy döntöttem, akkor inkább kelkáposzta, mert az amúgy is hagyja magát már nyersen, és időt is spóroltam vele.