r
Nosalty Logó

Kelbimbós-ricottás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Kelbimbós-ricottás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5508 micro
  • Lut-zea
    1609 micro
Összesen 757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4768.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1368 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    908 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    792 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    4826 micro
Összesen 2277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1338 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kivajazunk, kilisztezünk egy 23 cm átmérőjű pitetálat/tortaformát.
  2. A leveles tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd áttesszük a formába úgy, hogy a forma falára is jusson körben belőle. Villával megszurkáljuk.
  3. Összeállítjuk a tölteléket: az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és 4-5 perc alatt megpároljuk benne a hagymát és a kelbimbót. Sózzuk, borsozzuk, és az utolsó percben hozzákeverjük a fokhagymát, majd levesszük a tűzről.
  4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  5. Kézi habverővel felhabosítjuk egy tálban a tojásokat, majd lassú fokozaton beledolgozzuk a ricottát, a sajtot és a tejszínt. Végül hozzákeverjük a rozmaringot és az aszalt paradicsomot.
  6. A hagymás kelbimbót elrendezzük a tészta tetején, majd óvatosan ráöntjük a tölteléket, és kb. 35 percre betesszük a forró sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: Ø23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8244
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Megjegyzés: Ha vacsorára szeretnénk elkészíteni, reggel tegyük át a leveles tésztát és a kelbimbót a fagyasztóból a hűtőbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok-sok értékes finomságot rejt ez az egyszerűen elkészíthető quiche. Hálás recept, gyorsan különleges vacsorát varázsolhatunk belőle. Aki a kelbimbót nem kedveli, próbálja ki a brokkolis quiche fokhagymásan receptet, úgy is nagyon finom! Forrás: Stahl magazin 2012 ősz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...