Kecskesajtos gombóc
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
Krumplipüré
-
60g burgonya35 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Gombóc
-
60g burgonyapüré68 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
6g zsemlemorzsa24 kcal
-
2g olívaolaj14 kcal
-
60g kecskesajt218 kcal
-
20g virsli54 kcal
-
12g tejföl24 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
Összesen
757
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
Krumplipüré
-
300g burgonya173 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g tej28 kcal
-
2g só0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Gombóc
-
300g burgonyapüré339 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
300g kecskesajt1092 kcal
-
100g virsli269 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
3778
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
Krumplipüré
-
18.5g burgonya11 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
3.1g tej2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1.4g petrezselyem0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Gombóc
-
18.5g burgonyapüré21 kcal
-
18.5g finomliszt67 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
1.8g zsemlemorzsa7 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
18.5g kecskesajt67 kcal
-
6.2g virsli17 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1.4g petrezselyem0 kcal
Összesen
231
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1694.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 835 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 156 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 526 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 569 micro
Összesen
757
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.9 g
Zsír
-
Összesen 196.8 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 659 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8473.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1618 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 2145 mg
-
Nátrium 4173 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 356.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 780.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2097 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 769 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 1879 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2630 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2847 micro
Összesen
3778
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Krumplipüré
- Ha nincs maradék krumplipürénk, akkor a felkockázott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük a vajjal együtt. Hozzáadjuk a fűszereket és jól átkeverjük, ha ízlésünknek megfelelő az íze, akkor annyi tejjel hígítjuk, hogy ne legyen folyékony, de kimondottan lágy legyen az állaga. (Ha csak a gombóchoz készítjük, azt érdemes a tej adagolásánál figyelembe venni, hogy minél több tejet adunk hozzá, annál több lisztet fog felvenni a tészta, ergo annál több gombócunk lesz. De azért ne essünk túlzásokba, nehogy tészta helyett csirizre emlékeztessen az étel.)
- A kihűlt pürét összedolgozzuk a tojással és annyi liszttel, hogy ne ragadjon nagyon. (Azért hagytam kicsit ragacsosra, hogy ne legyen kemény, amikor megfőzöm.)
- A zsemlemorzsát a választott zsiradékon megpirítjuk (én fűszerezett morzsát használok, mert a fokhagyma és pizzafűszer nem ronthatja el :)
- A gombócok megfőzéséhez egy fazékban sós vizet forralunk.
- Amíg a víz felforr, a tésztából nagyobb diónyi darabokat szakítunk olajos kézzel, és széthúzzuk kb. 3 mm vékonyra. A közepére tesszük a sajtot, virslit vagy amivel tölteni szeretnénk, majd a tenyerünkben golyóvá formáljuk.
- A gombócokat forrásban levő vízben addig főzzük, míg felúsznak a felszínre, ekkor lyukacsos kanállal a pirított prézlire szedjük, és beleforgatjuk.
- Míg a gombócok lubickolnak, elkeverjük a tejfölt a zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel.
- Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 998
- Feltöltés dátuma: 2013. október 19.
Ajánló
Az előkészületi idő akkor igaz, ha van maradék krumplipürénk, ha nincs, akkor annak a megfőzése és hűlési ideje akár 1 órát is hozzáadhat. A variálhatósága miatt mindenkinek ajánlom, minden időben :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag a rántott hús mindig jobban fogy, mint a krumplipüré. Általában lepényt szoktam csinálni belőle, de most jobb ötletem támadt. Kipróbáltam, és nagyon ott volt, hát megosztom veletek is :)