r
Nosalty Logó

Kecskesajtos gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kecskesajtos gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Krumplipüré

Gombóc

Összesen 757 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Krumplipüré

Gombóc

Összesen 3778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Krumplipüré

Gombóc

Összesen 231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1694.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    156 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 757 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.8 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8473.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2145 mg
  • Nátrium
    4173 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1879 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2630 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2847 micro
Összesen 3778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Krumplipüré

Gombóc

Elkészítés

Krumplipüré

  1. Ha nincs maradék krumplipürénk, akkor a felkockázott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük a vajjal együtt. Hozzáadjuk a fűszereket és jól átkeverjük, ha ízlésünknek megfelelő az íze, akkor annyi tejjel hígítjuk, hogy ne legyen folyékony, de kimondottan lágy legyen az állaga. (Ha csak a gombóchoz készítjük, azt érdemes a tej adagolásánál figyelembe venni, hogy minél több tejet adunk hozzá, annál több lisztet fog felvenni a tészta, ergo annál több gombócunk lesz. De azért ne essünk túlzásokba, nehogy tészta helyett csirizre emlékeztessen az étel.)
  2. A kihűlt pürét összedolgozzuk a tojással és annyi liszttel, hogy ne ragadjon nagyon. (Azért hagytam kicsit ragacsosra, hogy ne legyen kemény, amikor megfőzöm.)
  3. A zsemlemorzsát a választott zsiradékon megpirítjuk (én fűszerezett morzsát használok, mert a fokhagyma és pizzafűszer nem ronthatja el :)
  4. A gombócok megfőzéséhez egy fazékban sós vizet forralunk.
  5. Amíg a víz felforr, a tésztából nagyobb diónyi darabokat szakítunk olajos kézzel, és széthúzzuk kb. 3 mm vékonyra. A közepére tesszük a sajtot, virslit vagy amivel tölteni szeretnénk, majd a tenyerünkben golyóvá formáljuk.
  6. A gombócokat forrásban levő vízben addig főzzük, míg felúsznak a felszínre, ekkor lyukacsos kanállal a pirított prézlire szedjük, és beleforgatjuk.
  7. Míg a gombócok lubickolnak, elkeverjük a tejfölt a zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel.
  8. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 998
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 19.

Ajánló

Az előkészületi idő akkor igaz, ha van maradék krumplipürénk, ha nincs, akkor annak a megfőzése és hűlési ideje akár 1 órát is hozzáadhat.  A variálhatósága miatt mindenkinek ajánlom, minden időben :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag a rántott hús mindig jobban fogy, mint a krumplipüré. Általában lepényt szoktam csinálni belőle, de most jobb ötletem támadt. Kipróbáltam, és nagyon ott volt, hát megosztom veletek is :)

Hozzávalók

Krumplipüré

Gombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...