Kecskesajt steak lilakáposztás toszkán lángoskákkal és narancsmártással Eke Angélától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lángoshoz
-
125g finomliszt455 kcal
-
100g tej56 kcal
-
7 kcal
-
18 kcal
-
1g vörösborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
64g napraforgó olaj141 kcal
A lilakáposztás feltéthez
-
188g vöröskáposzta47 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
21 kcal
A mártáshoz
A kecskesajthoz
-
100g kecskesajt364 kcal
Összesen
1348
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lángoshoz
-
500g finomliszt1820 kcal
-
400g tej224 kcal
-
29 kcal
-
71 kcal
-
5g vörösborecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
255g napraforgó olaj564 kcal
A lilakáposztás feltéthez
-
750g vöröskáposzta186 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g félszáraz fehérbor84 kcal
A mártáshoz
A kecskesajthoz
-
400g kecskesajt1456 kcal
Összesen
5391
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lángoshoz
-
15.7g finomliszt57 kcal
-
12.6g tej7 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0.2g vörösborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
18 kcal
A lilakáposztás feltéthez
-
23.6g vöröskáposzta6 kcal
-
1.3g barna cukor5 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
3.1g félszáraz fehérbor3 kcal
A mártáshoz
A kecskesajthoz
-
12.6g kecskesajt46 kcal
Összesen
171
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1889.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 597 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 320.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 586 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 485 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1149 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 630 micro
Összesen
1348
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 166.6 g
Zsír
-
Összesen 270.8 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7557 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 2163 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 387 mg
-
Foszfor 2390 mg
-
Nátrium 2389 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 542.2 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1280.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2343 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 503 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 575 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 1940 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 4595 micro
-
β-crypt 487 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 2519 micro
Összesen
5391
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
A lángoshoz
-
50 dkg finomliszt
-
4 dl tej
-
1 tasak instant élesztő
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek vörösborecet
-
1 csipet só
-
1 teáskanál cukor
-
3 dl napraforgó olaj
A lilakáposztás feltéthez
-
0.5 db vöröskáposzta
-
4 ek barna cukor
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 csipet só
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 dl félszáraz fehérbor
A mártáshoz
A kecskesajthoz
-
400 g kecskesajt
Elkészítés
A lángoshoz
- A tejet megmelegítjük, de csak, hogy épp langyos legyen. Beledobunk egy teáskanál cukrot és az instant élesztőt, majd kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
- Egy nagy tálba lisztet szitálunk, és sorban, minden alapanyagot hozzákeverünk, majd gyúrni kezdjük. Akkor vagyunk készen, ha egy ruganyos és ragacsos tésztát kaptunk.
- Letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
- Kelesztés után a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb 1 cm vastagságúra, és pizzavágóval szabályos háromszögeket, vagy rombuszokat vágunk belőle. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és a lángoskákat belehelyezzük. (Kb. 3-4 db-ot egyszerre.) Sülés közben egy kanál segítségével locsolgatjuk azzal az olajjal, amiben sül.
A lilakáposztás feltéthez
- A fél fej lila káposztát késes aprítóban felaprítjuk, vagy csak nagyon kicsi darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a hagymát. Mikor megpirult, hozzádobjuk a lila káposztát. Hozzáadjuk a sót, cukrot és a köményt. Addig pirítjuk, míg a cukor kicsit rá nem karamellizálódik a káposztára. Ezután hozzáöntjük a bort, és közepes fokozaton puhára főzzük.
A mártáshoz
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, majd hozzáöntjük az egy deci alaplevet. Kicsit összeforraljuk, ezután jöhet bele egy narancsnak a húsa. Szépen lehártyázva apró darabokra vágva. Mehet bele a rózsabors, és utána két narancsnak a levével öntsük fel.
- Az egészet forraljuk kicsit össze, majd apránként tegyük hozzá a maradék vajat. Érdemes kockákra vágni a hideg vajat, és kockánként hozzádobni a mártáshoz. Mikor már egy adag elolvadt, mehet bele a következő, és így tovább.
A kecskesajthoz
- A kecskesajtból érdemes olyat venni, ami szeletelve van, tehát kicsit keményebb, és jól bírja a sütést, esetleg éppen grillezéshez készítették. Annyi szeletet, darabot vegyünk, ahány főnek készítjük az ételt. Ez a verzió, most négy fővel számol, így négyszer 100 g kecskesajtra van szükség.
- Egy forró bordázott serpenyőt felhevítünk, és belehelyezzük a sajtot. Én korongokat vettem, remekül megsült. Mindkét oldalán pár perc alatt el is készül.
- Tálalásnál a lángoskákból 3-4 darabot tegyünk egy tányérra, és halmozzunk rá a lila káposztából. Csorgassunk rá egy kis mártást, majd helyezzük rá a kecskesajtot. A sajtra is csorgassunk a mártásból, majd kanalazzunk pár darab narancsvelőt és rózsaborsot is a tányérra. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2108
- Feltöltés dátuma: 2020. június 28.
Ajánló
Ajánlom azoknak, akiknek elege van az unalmas vega kajákból!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Eke Agnéla színésznő brutál jó vega receptje, amit még olyanoknak is bátran elkészíthetsz, akik igazi húsevők.