Kecsege fekete rizottóval és pirított tintahalkockákkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A rizottóhoz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
75g rizottó rizs269 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
150g csirke alaplé11 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0 kcal
A halakhoz
-
163g kecsege111 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
63g tintahal58 kcal
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
A tálaláshoz
-
0g citromhéj0 kcal
-
2 kcal
Összesen
780
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A rizottóhoz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
300g rizottó rizs1074 kcal
-
400g fehérbor328 kcal
-
600g csirke alaplé42 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0 kcal
A halakhoz
-
650g kecsege444 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g tintahal230 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
A tálaláshoz
-
2g citromhéj1 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
Összesen
3116
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A rizottóhoz
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
2.3g salottahagyma2 kcal
-
12.4g rizottó rizs44 kcal
-
16.5g fehérbor14 kcal
-
24.7g csirke alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0.2g tintahal tinta0 kcal
A halakhoz
-
26.8g kecsege18 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.3g tintahal9 kcal
-
0.4g szőlőmagolaj4 kcal
A tálaláshoz
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
1.2g újhagyma zöldje0 kcal
Összesen
129
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1257.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 576 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 249.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 435 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 396 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
780
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.6 g
Zsír
-
Összesen 129.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1051 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5031.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 1868 mg
-
Nátrium 2304 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 996.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1656 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 1741 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 803 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 1583 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 880 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
3116
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
A rizottóhoz
-
2 ek olívaolaj
-
2 közepes db salottahagyma
-
30 dkg rizottó rizs
-
4 dl fehérbor
-
6 dl csirke alaplé
-
só ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
5 dkg vaj
A halakhoz
-
5 dkg vaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek szőlőmagolaj
A tálaláshoz
-
0.3 citromból nyert citromhéj
-
1 közepes db újhagyma zöldje
Elkészítés
A rizottóhoz
- Egy nagyobb, mély serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk rajta az aprított salottát.
- Rászórjuk a rizst, átmelegítjük vele, majd felöntjük a bor egy részével. Ízlés szerint sózzuk, és egy fél citrom héját hozzáreszeljük.
- Ezután felváltva bor és alaplé hozzáöntésével folyamatos keverés mellet készre főzzük.
A halakhoz
- Közben a kecsegét tisztítjuk, bőrét lehúzzuk, 4 szeletbe vágjuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. A tintahalat kicsi kockákra vágjuk.
- A tintahalat sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés szőlőmagolajon megpirítjuk, és félretesszük.
- A kecsege szeleteket ugyanebben a serpenyőben, olvasztott vajon sütjük hirtelen. A vajba zúzott fokhagymát szórunk. A serpenyőt oldalra billentve a fűszeres vajjal locsoljuk a halszeleteket a 2-3-szori átforgatás közben.
A tálaláshoz
- A kész rizottóhoz hozzákeverjük a tintát, és vajjal krémesítjük.
- Tálalásnál minden tányérra csónakszerűen kanalazunk a rizottóból. A kupac tetejének felére pirított tintahal kockákat, másik felére frissen szelt újhagyma zöldjét szórunk. Vékonyan csíkozott citromhéjjal díszítjük.
- A rizottó csónak mellé egy szelet kecsegét helyezünk, melyet fokhagymás vajjal locsolunk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2542
- Feltöltés dátuma: 2016. április 20.
Ajánló
Ha még izgalmasabban szeretnétek tálalni ezt a fogást, akkor a tintahalat karikázhatjátok, és tempurában is kisüthetitek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A tökéletes alapanyagokat a Magyar Bocuse d'Or Akadémia arany fokozatú pártoló tagja és hivatalos alapanyag beszállítója, a METRO bocsátotta rendelkezésünkre. A kecsege és más hozzávalók mellé a METRO Gasztroakadémia egy receptet is írt, melyet mi egy kicsit átdolgoztunk. Készüljetek ezzel a recepttel ti is a hazánkban megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe 2016 május 10-11-i döntőjére! Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak: Széll Tamás mesterszakácsnak és commisának, Szabó Kevinnek!