r
Nosalty Logó

Kecsege fekete rizottóval és pirított tintahalkockákkal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Kecsege fekete rizottóval és pirított tintahalkockákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

Összesen 780 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

Összesen 3116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 780 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5031.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1868 mg
  • Nátrium
    2304 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1656 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1741 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1583 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 3116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A rizottóhoz

  1. Egy nagyobb, mély serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk rajta az aprított salottát.
  2. Rászórjuk a rizst, átmelegítjük vele, majd felöntjük a bor egy részével. Ízlés szerint sózzuk, és egy fél citrom héját hozzáreszeljük.
  3. Ezután felváltva bor és alaplé hozzáöntésével folyamatos keverés mellet készre főzzük.

A halakhoz

  1. Közben a kecsegét tisztítjuk, bőrét lehúzzuk, 4 szeletbe vágjuk, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. A tintahalat kicsi kockákra vágjuk.
  2. A tintahalat sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés szőlőmagolajon megpirítjuk, és félretesszük.
  3. A kecsege szeleteket ugyanebben a serpenyőben, olvasztott vajon sütjük hirtelen. A vajba zúzott fokhagymát szórunk. A serpenyőt oldalra billentve a fűszeres vajjal locsoljuk a halszeleteket a 2-3-szori átforgatás közben.

A tálaláshoz

  1. A kész rizottóhoz hozzákeverjük a tintát, és vajjal krémesítjük.
  2. Tálalásnál minden tányérra csónakszerűen kanalazunk a rizottóból. A kupac tetejének felére pirított tintahal kockákat, másik felére frissen szelt újhagyma zöldjét szórunk. Vékonyan csíkozott citromhéjjal díszítjük.
  3. A rizottó csónak mellé egy szelet kecsegét helyezünk, melyet fokhagymás vajjal locsolunk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2542
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 20.

Ajánló

Ha még izgalmasabban szeretnétek tálalni ezt a fogást, akkor a tintahalat karikázhatjátok, és tempurában is kisüthetitek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tökéletes alapanyagokat a Magyar Bocuse d'Or Akadémia arany fokozatú pártoló tagja és hivatalos alapanyag beszállítója, a METRO bocsátotta rendelkezésünkre. A kecsege és más hozzávalók mellé a METRO Gasztroakadémia egy receptet is írt, melyet mi egy kicsit átdolgoztunk. Készüljetek ezzel a recepttel ti is a hazánkban megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe 2016 május 10-11-i döntőjére! Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak: Széll Tamás mesterszakácsnak és commisának, Szabó Kevinnek!

Hozzávalók

A rizottóhoz

A halakhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...