Kecsege

Ez a különleges megjelenésű, orsó alakú, karcsú hal a Dunában élő tokhal-félék legkisebbike. A kárókatonák elszaporodása, élőhelye szennyezettsége és ez általi pusztulása miatt a kecsege populáció igen megcsappant. A Természetvédelmi Világszövetség a fajt sebezhető státuszba sorolta, ezért az ivarérett, kihalászott egyedeket mesterségesen szaporítják tovább. A tenyésztők növekedésükkel életterüket is bővítik, így biztosítva a veszélyeztetett faj fenntarthatóságát. A kereskedelemben leggyakrabban tisztított, fagyasztott formában kapható. Nem pikkelyes, bőrét az angolnáéhoz hasonlóan le kell nyúzni. Belső vázát porc alkotja, húsa ezért egyáltalán nem szálkás, nagyon ízletes, valódi csemege! fotó: flickr/David Torcivia
Bármikor.
Hűtőben, 1-2 napon belül el kell fogyasztani vagy fagyasztható.
fehérjetartalom
16.14 g
zsírtartalom
60003.544 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
76.55 g
Foszfor
211 mg
Nátrium
54 mg
Magnézium
35 mg
Kalcium
13 mg
B6 vitamin
0.2 g
Kolin
56 mg
Niacin - B3 vitamin
8.3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.75 mg
fehérje
16.14 g
Zsír
telített zsírsav
0.915 g
egyszeresen telített zsírsav
1.939 g
többszörösen telített zsírsav
0.69 g
koleszterin
60 g
ásványi anyagok
Kalcium
13 mg
Vas
0.7 mg
Magnézium
35 mg
Foszfor
211 mg
Nátrium
54 mg
Cink
0.42 mg
Réz
0.041 mg
Mangán
0.025 mg
Szelén
12.6 µg
szénhidrát
víz
76.55 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.07 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.07 mg
Niacin - B3 vitamin
8.3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.75 mg
Folát
15 µg
Kolin
56 mg
Retinol
210 µg
E vitamin
0.5 mg
D vitamin
412 µg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
2.2 µg
A vitamin
210 µg
B6 vitamin
0.2 g
Sokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyLehet, hogy hallottunk már a pH-szintre koncentráló alkáli diétáról, de pontosan nem tudtuk, hogy mire is jó – ha egyáltalán jó valamire. Most körüljárjuk az étkezési mód szabályait és kitérünk arra is, hogy tényleg megfelelő választás-e, ha például az a célunk, hogy egészségesebbek legyünk.
Szabó AnnaLevesbe főzzük, megsütjük, felkockázzuk, rizzsel keverjük, salátával tálaljuk - a csirkemell és a csirkecomb lesz e hetünk két főszereplője, keressétek őket a napi levesben vagy a főételben! Ja, és mint mindig, most is lesz valami finom édes desszert a menüsorok végén!
NosaltyManapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Bár jöhetne a rántott hús-krumpli kombó, most egy kicsit csavarunk a vasárnapunkon.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nem ragad, nem szakad, ez a mi palacsinta alapreceptünk!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!