Kávés zabsüti tejszínes csokiöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
20g zabpehely76 kcal
-
0 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
25g feketekávé2 kcal
-
9g joghurt5 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
23g cukor89 kcal
-
17 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
3g vaj20 kcal
A krémhez
-
8g tortabevonó44 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g olívaolaj7 kcal
Összesen
568
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
100g zabpehely379 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
106g olívaolaj939 kcal
-
125g feketekávé11 kcal
-
45g joghurt27 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
115g cukor445 kcal
-
84 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
14g vaj100 kcal
A krémhez
-
40g tortabevonó218 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
2836
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
12.1g zabpehely46 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
12.9g olívaolaj114 kcal
-
15.2g feketekávé1 kcal
-
5.5g joghurt3 kcal
-
1.2g vaníliaaroma0 kcal
-
14g cukor54 kcal
-
4.5g cukrozatlan kakaópor10 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
A krémhez
-
4.9g tortabevonó27 kcal
-
15.2g habtejszín44 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
Összesen
343
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 536.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
568
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 191.1 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2680.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 511 mg
-
Foszfor 1040 mg
-
Nátrium 726 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.1 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 298 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 535 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 526 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 458 micro
Összesen
2836
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 db tojás
-
1.3 dl feketekávé
-
37 g cukrozatlan kakaópor
-
3 evőkanál finomliszt
A krémhez
-
4 dkg tortabevonó
-
1.3 dl habtejszín
-
1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókat fakanállal masszává keverjük, és kivajazott vagy kiolajozott tepsibe töltjük. (Én lassú lángon szoktam először sütni, így besűrűsödik, és a zabpehely magába szívja a nedvességet, összeáll.)
- Ha nem érezzük elég puhának a tésztát, még a keverés fázisában rakhatunk hozzá joghurtot. Tipp: ha megmaradt, pár napos joghurt áll a hűtőben, nyugodtan használjuk fel, akkor igazán izgi, ha gyümölcsdarabos.
- Legalább 40 percig kell sütni, ha már az oldala kicsit kezd leégni, érdemes 1/4 órára fóliával lefedni, így szépen sül a belseje, és nem ég tovább az oldala.
- A krémhez pár kocka bevonócsokit pici olívaolajjal a mikróban felmelegítünk, összekeverünk, és folyamatosan öntünk hozzá egy fél pohár tejszínt, ezzel az öntettel tálaljuk a sütit!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3323
- Feltöltés dátuma: 2013. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mostanában gyakran készítek zabsütit, a hozzávalók kiméréséhez bögrét használok, és ha úgy érzem, a tészta nem elég jó állagú, gyakran teszek hozzá még az aktuális hozzávalókból (folyékony vagy szilárd, attól függően, mi hiányzik belőle). Akkor a legjobb, ha a fakanálról szép lassan csurog le a sűrű tészta, természetesen az sem jó, ha túl sűrű. Nekem valahogy mindig a megfelelő állagot sikerül eltalálnom. A zab gyakran megszívja magát a folyadékokkal, amitől besűrűsödik sülés közben. Nagyon laktató sütiket lehet belőle készíteni, és szinte bármivel variálható. Gyakran kerek sütőformában sütöm vagy őzgerincben. Készítek hozzá öntetet főzőcsokiból és tejszínből. Nagyon egyszerű, és feldobja a sütit.