r
Nosalty Logó

Kávés zabsüti tejszínes csokiöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kávés zabsüti tejszínes csokiöntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

568
Kalória
7.5g
Fehérje
54.2g
Szénhidrátok
38.2g
Zsír
59.6g
Víz
71.6g
Koleszterin
5.6g
Rost
28.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2836 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    191.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2680.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.1 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    298 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 2836 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 343 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat fakanállal masszává keverjük, és kivajazott vagy kiolajozott tepsibe töltjük. (Én lassú lángon szoktam először sütni, így besűrűsödik, és a zabpehely magába szívja a nedvességet, összeáll.)
  2. Ha nem érezzük elég puhának a tésztát, még a keverés fázisában rakhatunk hozzá joghurtot. Tipp: ha megmaradt, pár napos joghurt áll a hűtőben, nyugodtan használjuk fel, akkor igazán izgi, ha gyümölcsdarabos.
  3. Legalább 40 percig kell sütni, ha már az oldala kicsit kezd leégni, érdemes 1/4 órára fóliával lefedni, így szépen sül a belseje, és nem ég tovább az oldala.
  4. A krémhez pár kocka bevonócsokit pici olívaolajjal a mikróban felmelegítünk, összekeverünk, és folyamatosan öntünk hozzá egy fél pohár tejszínt, ezzel az öntettel tálaljuk a sütit!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20

Mostanában gyakran készítek zabsütit, a hozzávalók kiméréséhez bögrét használok, és ha úgy érzem, a tészta nem elég jó állagú, gyakran teszek hozzá még az aktuális hozzávalókból (folyékony vagy szilárd, attól függően, mi hiányzik belőle). Akkor a legjobb, ha a fakanálról szép lassan csurog le a sűrű tészta, természetesen az sem jó, ha túl sűrű. Nekem valahogy mindig a megfelelő állagot sikerül eltalálnom. A zab gyakran megszívja magát a folyadékokkal, amitől besűrűsödik sülés közben. Nagyon laktató sütiket lehet belőle készíteni, és szinte bármivel variálható. Gyakran kerek sütőformában sütöm vagy őzgerincben. Készítek hozzá öntetet főzőcsokiból és tejszínből. Nagyon egyszerű, és feldobja a sütit.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!