r
Nosalty Logó

Kávés zabsüti tejszínes csokiöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávés zabsüti tejszínes csokiöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2836 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    191.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2680.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.1 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    298 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 2836 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat fakanállal masszává keverjük, és kivajazott vagy kiolajozott tepsibe töltjük. (Én lassú lángon szoktam először sütni, így besűrűsödik, és a zabpehely magába szívja a nedvességet, összeáll.)
  2. Ha nem érezzük elég puhának a tésztát, még a keverés fázisában rakhatunk hozzá joghurtot. Tipp: ha megmaradt, pár napos joghurt áll a hűtőben, nyugodtan használjuk fel, akkor igazán izgi, ha gyümölcsdarabos.
  3. Legalább 40 percig kell sütni, ha már az oldala kicsit kezd leégni, érdemes 1/4 órára fóliával lefedni, így szépen sül a belseje, és nem ég tovább az oldala.
  4. A krémhez pár kocka bevonócsokit pici olívaolajjal a mikróban felmelegítünk, összekeverünk, és folyamatosan öntünk hozzá egy fél pohár tejszínt, ezzel az öntettel tálaljuk a sütit!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3323
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában gyakran készítek zabsütit, a hozzávalók kiméréséhez bögrét használok, és ha úgy érzem, a tészta nem elég jó állagú, gyakran teszek hozzá még az aktuális hozzávalókból (folyékony vagy szilárd, attól függően, mi hiányzik belőle). Akkor a legjobb, ha a fakanálról szép lassan csurog le a sűrű tészta, természetesen az sem jó, ha túl sűrű. Nekem valahogy mindig a megfelelő állagot sikerül eltalálnom. A zab gyakran megszívja magát a folyadékokkal, amitől besűrűsödik sülés közben. Nagyon laktató sütiket lehet belőle készíteni, és szinte bármivel variálható. Gyakran kerek sütőformában sütöm vagy őzgerincben. Készítek hozzá öntetet főzőcsokiból és tejszínből. Nagyon egyszerű, és feldobja a sütit.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...