r
Nosalty Logó

Kávés-karamellás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szandiika
Kávés-karamellás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Karamell

Karamellkrém

Tetejére

Összesen 1947 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Karamell

Karamellkrém

Tetejére

Összesen 7790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Karamell

Karamellkrém

Tetejére

Összesen 321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1010 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1947 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    471 g
  • Telített zsírsav
    284 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4833.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1575 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    833.1 g
  • Cukor
    568 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4039 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 7790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 321 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Karamell

Karamellkrém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaót keverjük össze, majd morzsoljuk hozzá a vajat.
  2. Adjuk hozzá a tojást és a tejet, majd gyúrjuk össze.
  3. Osszuk négy egyenlő részre.
  4. Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát, majd tegyük a tepsi hátlapjára, és előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 8,5-9 percig.
  5. Még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt. (Én a 4 laphoz 2 sütőpapírt használtam, ahogy a tésztáról lehúzzuk a papírt, nyugodtan nyújtsuk ki rajta a következő adag tésztát.)

Karamell

  1. A karamellhez, a cukrot kezdjük el karamellizálni egy vastag falú lábasban, majd adjuk hozzá a forró tejszínt és tejet, majd olvasszuk el benne a karamellt. (Nem kell nagyon hígra főzni, ha sűrűsíteni szeretnénk, akkor egyszerűen csak tovább kell főzni.)
  2. Ha kész, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat, a vanília aromát és a sót, majd hagyjuk kihűlni.

Karamellkrém

  1. A krémhez, a tejet és a vanília aromát melegítsük fel.
  2. A cukrot és az étkezési keményítőt keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük simára, majd adjunk hozzá 4 ek. meleg, vaníliás tejet.
  3. Ezt a tojásos egyveleget adjuk a melegedő tejhez, és közepes lángos főzzük sűrűre.
  4. Ezt a "pudingot" öntsük egy mély tálba, és hűlésig verjük habverővel.
  5. A szoba-hőmérsékletű vajat kanalanként adjuk a krémhez, és folyamatosan a habverő legmagasabb fokozatán verjük.
  6. A kihűlt karamellt adjunk a krémhez, és azzal is keverjük jól el.
  7. Tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen.
  8. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és fakanállal keverjük hozzá a krémhez.

Tetejére

  1. A lapokat locsoljuk meg forró kávéval, majd a krém negyedével kenjük meg mindegyik lapot.
  2. Fogyasztás előtt egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  3. A tetejére szórhatunk grillázst.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 624
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 177271
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
szandiika 6 recept

A családom nagy karamell rajongó, így nem csoda, ha a karamellás sütemények többféleképpen kerülnek fel az asztalra. Azonban egy valami mindig változatlan, az pedig ez a krém. Tökéletes tortában is!

Hozzávalók

Tészta

Karamell

Karamellkrém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...