Kávés-karamellás szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
szandiika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g tej14 kcal
Karamell
-
50g cukor194 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
8g vaj57 kcal
Karamellkrém
-
75g tej42 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
24 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
65g teavaj466 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Tetejére
-
25g feketekávé2 kcal
Összesen
1947
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
18 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
Karamell
-
200g cukor774 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
32g vaj229 kcal
Karamellkrém
-
300g tej168 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
20g vaníliaaroma0 kcal
-
95 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
260g teavaj1864 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Tetejére
-
100g feketekávé9 kcal
Összesen
7790
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
4.1g tej2 kcal
Karamell
-
8.2g cukor32 kcal
-
8.2g habtejszín24 kcal
-
2.1g tej1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
Karamellkrém
-
12.4g tej7 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
0.8g vaníliaaroma0 kcal
-
4 kcal
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
10.7g teavaj77 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Tetejére
-
4.1g feketekávé0 kcal
Összesen
321
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 117.8 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 585 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1208.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.3 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 146.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1029 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 1010 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
1947
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 471 g
-
Telített zsírsav 284 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4833.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1575 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1783 mg
-
Nátrium 1043 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 833.1 g
-
Cukor 568 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 587.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 329 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 982 mg
-
Retinol - A vitamin: 4039 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 911 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1176 micro
Összesen
7790
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
321
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Tészta
-
300 g finomliszt
-
150 g cukor
-
6 g sütőpor
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
50 g vaj
-
1 db tojás
-
1 dl tej
Karamell
-
200 g cukor
-
2 dl habtejszín
-
0.5 dl tej
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
32 g vaj
Karamellkrém
-
3 dl tej
-
180 g cukor
-
4 teáskanál vaníliaaroma
-
25 g étkezési keményítő
-
4 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Tetejére
-
1 dl feketekávé
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaót keverjük össze, majd morzsoljuk hozzá a vajat.
- Adjuk hozzá a tojást és a tejet, majd gyúrjuk össze.
- Osszuk négy egyenlő részre.
- Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát, majd tegyük a tepsi hátlapjára, és előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 8,5-9 percig.
- Még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt. (Én a 4 laphoz 2 sütőpapírt használtam, ahogy a tésztáról lehúzzuk a papírt, nyugodtan nyújtsuk ki rajta a következő adag tésztát.)
Karamell
- A karamellhez, a cukrot kezdjük el karamellizálni egy vastag falú lábasban, majd adjuk hozzá a forró tejszínt és tejet, majd olvasszuk el benne a karamellt. (Nem kell nagyon hígra főzni, ha sűrűsíteni szeretnénk, akkor egyszerűen csak tovább kell főzni.)
- Ha kész, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat, a vanília aromát és a sót, majd hagyjuk kihűlni.
Karamellkrém
- A krémhez, a tejet és a vanília aromát melegítsük fel.
- A cukrot és az étkezési keményítőt keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük simára, majd adjunk hozzá 4 ek. meleg, vaníliás tejet.
- Ezt a tojásos egyveleget adjuk a melegedő tejhez, és közepes lángos főzzük sűrűre.
- Ezt a "pudingot" öntsük egy mély tálba, és hűlésig verjük habverővel.
- A szoba-hőmérsékletű vajat kanalanként adjuk a krémhez, és folyamatosan a habverő legmagasabb fokozatán verjük.
- A kihűlt karamellt adjunk a krémhez, és azzal is keverjük jól el.
- Tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen.
- A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és fakanállal keverjük hozzá a krémhez.
Tetejére
- A lapokat locsoljuk meg forró kávéval, majd a krém negyedével kenjük meg mindegyik lapot.
- Fogyasztás előtt egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- A tetejére szórhatunk grillázst.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 624
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 177271
- Feltöltés dátuma: 2015. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
szandiika
6 recept
A családom nagy karamell rajongó, így nem csoda, ha a karamellás sütemények többféleképpen kerülnek fel az asztalra. Azonban egy valami mindig változatlan, az pedig ez a krém. Tökéletes tortában is!