Kávékrémes vienetta ahogy Iluska készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
piskóta
-
20g tojássárgája64 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g víz0 kcal
-
63g finomliszt231 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
kávékrém
-
33g feketekávé3 kcal
-
50g tej28 kcal
-
48 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
25g nádcukor95 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
35 kcal
Összesen
1480
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
piskóta
-
120g tojássárgája386 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g víz0 kcal
-
380g finomliszt1383 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
0 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
kávékrém
-
200g feketekávé18 kcal
-
300g tej168 kcal
-
286 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
150g nádcukor570 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
8874
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
piskóta
-
4.5g tojássárgája14 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
4.7g napraforgó olaj42 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
14.2g finomliszt52 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
8.9g tojásfehérje5 kcal
kávékrém
-
7.5g feketekávé1 kcal
-
11.2g tej6 kcal
-
2.8g étkezési keményítő11 kcal
-
9.3g vaj67 kcal
-
5.6g nádcukor21 kcal
-
9.3g mascarpone38 kcal
-
5.6g étcsokoládé31 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
332
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 91 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1380 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 516 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.5 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 119.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 354 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 238 micro
Összesen
1480
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 121 g
Zsír
-
Összesen 546.1 g
-
Telített zsírsav 196 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 157 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1852 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8279.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 256 mg
-
Kálcium 2177 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 524 mg
-
Foszfor 3098 mg
-
Nátrium 2183 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 873.2 g
-
Cukor 482 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 714.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2170 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 1082 mg
-
Retinol - A vitamin: 2123 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 540 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1428 micro
Összesen
8874
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
332
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
6 db tojássárgája
-
25 dkg cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl víz
-
38 dkg finomliszt
-
1.5 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
6 db tojásfehérje
kávékrém
-
2 dl feketekávé
-
3 dl tej
-
5 evőkanál étkezési keményítő
-
25 dkg vaj
-
15 dkg nádcukor
-
25 dkg mascarpone
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
piskóta
- A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Jól kihabosítjuk. A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele.
- Elosztjuk a masszát 3 felé, és 3 vékony lapot sütünk belőle. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, egyenletes vastagságban. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
- Összeállítjuk a süteményt. Minden gáztepsi méretű lapot széltében kettévágunk, lehetőleg a közepén. Így 6 db lapot kaptunk. Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel, és minden sort olvasztott csokoládéval (amit olajjal, gőz fölött olvasztottunk) is megcsurgatunk.
- Tetejét is bekenjük a krémmel, és tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hidegen tartjuk. Azután szeletelhetjük, és kínálhatjuk. Jó étvágyat!
kávékrém
- A kihűlt kávét a 3 dl tejjel elkeverjük. Kicsit elvéve belőle simára keverjük a keményítőt benne. Majd a majdnem forrásban lévő folyadékba öntjük, besűrítjük.
- A vajat a por nádcukorral habosra kutyuljuk, majd a teljesen kihűlt kávés krémmel elegyítjük.
- A mascarponekrémmel sima, egynemű masszává keverjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 48861
- Feltöltés dátuma: 2015. március 12.
Ajánló
Születésnapra, névnapra vagy akár karácsonyra is kiváló desszert!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Többször elkészítettem már ezt a desszertet, családom nagy örömére. Egyik alkalommal épp karácsony volt, mikor ezt kínáltam a vendégekkel. Nővérem egyiket a másik után szeletelte magának, ebből látszott, mennyire ízlik neki... én pedig örültem :-))!!!