r
Nosalty Logó

Kávékrémes vienetta ahogy Iluska készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Kávékrémes vienetta ahogy Iluska készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

piskóta

kávékrém

Összesen 1480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

piskóta

kávékrém

Összesen 8874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

piskóta

kávékrém

Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 1480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    121 g

Zsír

  • Összesen
    546.1 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8279.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    2177 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    3098 mg
  • Nátrium
    2183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    873.2 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2123 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1428 micro
Összesen 8874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

piskóta

kávékrém

Elkészítés

piskóta

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Jól kihabosítjuk. A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele.
  2. Elosztjuk a masszát 3 felé, és 3 vékony lapot sütünk belőle. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, egyenletes vastagságban. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
  3. Összeállítjuk a süteményt. Minden gáztepsi méretű lapot széltében kettévágunk, lehetőleg a közepén. Így 6 db lapot kaptunk. Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel, és minden sort olvasztott csokoládéval (amit olajjal, gőz fölött olvasztottunk) is megcsurgatunk.
  4. Tetejét is bekenjük a krémmel, és tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hidegen tartjuk. Azután szeletelhetjük, és kínálhatjuk. Jó étvágyat!

kávékrém

  1. A kihűlt kávét a 3 dl tejjel elkeverjük. Kicsit elvéve belőle simára keverjük a keményítőt benne. Majd a majdnem forrásban lévő folyadékba öntjük, besűrítjük.
  2. A vajat a por nádcukorral habosra kutyuljuk, majd a teljesen kihűlt kávés krémmel elegyítjük.
  3. A mascarponekrémmel sima, egynemű masszává keverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 48861
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 12.

Ajánló

Születésnapra, névnapra vagy akár karácsonyra is kiváló desszert!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többször elkészítettem már ezt a desszertet, családom nagy örömére. Egyik alkalommal épp karácsony volt, mikor ezt kínáltam a vendégekkel. Nővérem egyiket a másik után szeletelte magának, ebből látszott, mennyire ízlik neki... én pedig örültem :-))!!!

Hozzávalók

piskóta

kávékrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...