r
Nosalty Logó

Katalin torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Katalin torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kakaós laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A forma kikenéséhez és a díszítéshez

Összesen 1911 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kakaós laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A forma kikenéséhez és a díszítéshez

Összesen 7640 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kakaós laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A forma kikenéséhez és a díszítéshez

Összesen 381 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    714 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 1911 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    533.4 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    178 g
  • Koleszterin
    3127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7361.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    3401 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625.4 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2906 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    536 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    2161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2856 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3110 micro
Összesen 7640 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A kakaós laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A forma kikenéséhez és a díszítéshez

Elkészítés

A kakaós laphoz

  1. Először a kakaós piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, a sütőport, a darált diót, és a kakaót. Fakanállal óvatosan átkeverjük.
  3. Vajazott,lisztezett tepsiben 25-30 percig sütjük 175 fokon.
  4. A diós laphoz először a tojásfehérjéket habnak felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a diót, a mazsolát (amit előzőleg fél óráig rumban áztattunk), a lisztet, és az olajat.
  5. Vajazott,lisztezett tepsiben 25-30 percig sütjük 175 fokon.
  6. A krémhez a tojássárgáját és a két egész tojást egy kézi habverő segítségével jól kikeverjük.
  7. Hozzáadjuk a cukrot, és a vaníliás cukrot, majd gőz fölött főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  8. Külön tálban kikeverjük a vajat, a porcukorral, és a kihűlt masszához adjuk.
  9. A süteményt a következőképpen töltjük: a kakaós piskótát kettévágjuk, majd krém, a diós piskóta egyben, megint krém végül a kakaós piskóta másik fele.
  10. A maradék krémmel kívülről bevonjuk a tortánkat, melynek oldalát darált dióval, tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 357
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 65215
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 08.

Ajánló

A tetejére csokimázat is készíthetünk: 10 dkg vajat 5 dkg kakaóval összeolvasztunk (nem forraljuk), és melegen a tésztára kenjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszintén szólva ez a torta anyu keze munkáját dicséri, de olyan finom lett, hogy muszáj volt felrakni ide. :) Anyu egyébként még az anyukájától, vagyis a nagymamámtól kapta a receptet.

Hozzávalók

A kakaós laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A forma kikenéséhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...