Katalin torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
A kakaós laphoz
A diós laphoz
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
38g dió245 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
1g rum2 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
35 kcal
A krémhez
-
25g tojássárgája81 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
19 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
11g porcukor41 kcal
A forma kikenéséhez és a díszítéshez
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
13g dió82 kcal
-
13g csokoládédara68 kcal
Összesen
1911
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
A kakaós laphoz
A diós laphoz
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
150g dió981 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
3g rum7 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A krémhez
-
100g tojássárgája322 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
42g porcukor163 kcal
A forma kikenéséhez és a díszítéshez
-
28g vaj201 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
50g dió327 kcal
-
50g csokoládédara273 kcal
Összesen
7640
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
A kakaós laphoz
A diós laphoz
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
7.5g dió49 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
0.1g rum0 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
A krémhez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
4 kcal
-
12.5g vaj89 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
A forma kikenéséhez és a díszítéshez
-
1.4g vaj10 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
2.5g dió16 kcal
-
2.5g csokoládédara14 kcal
Összesen
381
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 133.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 782 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1840.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 850 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.4 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 152.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 727 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 540 mg
-
Retinol - A vitamin: 714 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 777 micro
Összesen
1911
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.4 g
Zsír
-
Összesen 533.4 g
-
Telített zsírsav 195 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 178 g
-
Koleszterin 3127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7361.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 1315 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 816 mg
-
Foszfor 3401 mg
-
Nátrium 1488 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 625.4 g
-
Cukor 483 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 609.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2906 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 536 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 693 micro
-
Kolin: 2161 mg
-
Retinol - A vitamin: 2856 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 579 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3110 micro
Összesen
7640
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
381
kcal
Hozzávalók
A kakaós laphoz
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A diós laphoz
-
5 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
10 dkg mazsola
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
A krémhez
-
5 db tojássárgája
-
2 db tojás
-
6 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg vaj
-
6 ek porcukor
A forma kikenéséhez és a díszítéshez
-
2 ek vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
5 dkg csokoládédara
Elkészítés
A kakaós laphoz
- Először a kakaós piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, a sütőport, a darált diót, és a kakaót. Fakanállal óvatosan átkeverjük.
- Vajazott,lisztezett tepsiben 25-30 percig sütjük 175 fokon.
- A diós laphoz először a tojásfehérjéket habnak felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a diót, a mazsolát (amit előzőleg fél óráig rumban áztattunk), a lisztet, és az olajat.
- Vajazott,lisztezett tepsiben 25-30 percig sütjük 175 fokon.
- A krémhez a tojássárgáját és a két egész tojást egy kézi habverő segítségével jól kikeverjük.
- Hozzáadjuk a cukrot, és a vaníliás cukrot, majd gőz fölött főzzük, majd hűlni hagyjuk.
- Külön tálban kikeverjük a vajat, a porcukorral, és a kihűlt masszához adjuk.
- A süteményt a következőképpen töltjük: a kakaós piskótát kettévágjuk, majd krém, a diós piskóta egyben, megint krém végül a kakaós piskóta másik fele.
- A maradék krémmel kívülről bevonjuk a tortánkat, melynek oldalát darált dióval, tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 357
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 65154
- Feltöltés dátuma: 2009. július 08.
Ajánló
A tetejére csokimázat is készíthetünk: 10 dkg vajat 5 dkg kakaóval összeolvasztunk (nem forraljuk), és melegen a tésztára kenjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Őszintén szólva ez a torta anyu keze munkáját dicséri, de olyan finom lett, hogy muszáj volt felrakni ide. :) Anyu egyébként még az anyukájától, vagyis a nagymamámtól kapta a receptet.