r
Nosalty Logó

Karfiolos csirkeraguleves Sylvia Gasztro Angyaltól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sylvia Gasztro Angyal
Karfiolos csirkeraguleves Sylvia Gasztro Angyaltól
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

733
Kalória
34.2g
Fehérje
45.2g
Szénhidrátok
46.4g
Zsír
1033.4g
Víz
165.4g
Koleszterin
8.3g
Rost
10.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2924 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2881.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    2178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1033.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1865 micro
  • β-karotin
    5086 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 733 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11526.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1576 mg
  • Nátrium
    8713 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    4133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2197 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    448 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    879 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    7461 micro
  • β-karotin
    20342 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3998 micro
Összesen 2924 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd beletesszük egy fazékba, és fél deci olajon megdinszteljük.
  2. Ezután hozzáadjuk a karikra vágott sárga- és fehérrépát, és így dinszteljük még 5-10 percig. Kb. 2,5 liter vizet öntünk rá, és beletesszük a leveskockákat és 2 babérlevelet. Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel.
  3. Forrástól számítva kb. 10 perc után a leveshez adjuk a megmosott, megtisztított csirkehúst. Fedő alatt főzzük kb. 10 percig, majd hozzáadjuk a meghámozott, megmosott, kockára vágott burgonyát és egészben a paprikát.
  4. Legvégén kerül a levesbe a megmosott, rózsáira szedett karfiol, és így együtt az összes hozzávalóval lassú tűzön, puhára főzünk mindent.
  5. Ez idő alatt egy serpenyőben a másik fél deci olajon, 2 gerezd apróra vágott fokhagymából és lisztből zsemleszínű rántást készítünk: először megpirítjuk a fokhagymát, majd a lisztet, és kevés vízzel felengedjük.
  6. A tejfölt a tejjel simára keverjük, és hozzáadjuk a rántáshoz, majd ismét jól elkeverjük. Beleöntjük a levesbe, és pár perc alatt összefőzzük az egészet.
  7. Tálalásnál apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és aki szereti annak, még csípős paprikát kínálunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Ez egy ízletes, "romás", isteni raguleves. Az eredeti verzió Bódi Margó szakácskönyvéből származik, amit én kicsit a saját ízlésünkre formáltam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Köménymagleves

Kinek köménymagleves, kinek rántott leves - az biztos, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legolcsóbb levese. Azonban ha túl tudunk lendülni a menzás traumákon, rájövünk, hogy az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!