Karfiolos csirkeraguleves Sylvia Gasztro Angyaltól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g csirke alsócomb135 kcal
-
107g csirkeszárny127 kcal
-
175g karfiol18 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
13g leveskocka42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
625g víz0 kcal
Összesen
733
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
428g csirkeszárny507 kcal
-
700g karfiol70 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
50g leveskocka167 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2500g víz0 kcal
Összesen
2924
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
8.7g csirke alsócomb9 kcal
-
7.5g csirkeszárny9 kcal
-
12.2g karfiol1 kcal
-
4.2g sárgarépa2 kcal
-
3.1g fehérrépa2 kcal
-
8.7g burgonya5 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
1.7g tv-paprika0 kcal
-
1.7g paprika0 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.9g leveskocka3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.7g tej1 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
43.6g víz0 kcal
Összesen
50
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2881.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 2178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1033.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 549 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 1865 micro
-
β-karotin 5086 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 999 micro
Összesen
733
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 136.9 g
Zsír
-
Összesen 185.8 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11526.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 688 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 1576 mg
-
Nátrium 8713 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 4133.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2197 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 448 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 879 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 498 micro
-
Kolin: 624 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 7461 micro
-
β-karotin 20342 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3998 micro
Összesen
2924
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 130 micro
-
β-karotin 354 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej karfiol
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
5 db burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db tv-paprika
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 dl tej
-
1 dl tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
2.5 l víz
Elkészítés
- A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd beletesszük egy fazékba, és fél deci olajon megdinszteljük.
- Ezután hozzáadjuk a karikra vágott sárga- és fehérrépát, és így dinszteljük még 5-10 percig. Kb. 2,5 liter vizet öntünk rá, és beletesszük a leveskockákat és 2 babérlevelet. Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel.
- Forrástól számítva kb. 10 perc után a leveshez adjuk a megmosott, megtisztított csirkehúst. Fedő alatt főzzük kb. 10 percig, majd hozzáadjuk a meghámozott, megmosott, kockára vágott burgonyát és egészben a paprikát.
- Legvégén kerül a levesbe a megmosott, rózsáira szedett karfiol, és így együtt az összes hozzávalóval lassú tűzön, puhára főzünk mindent.
- Ez idő alatt egy serpenyőben a másik fél deci olajon, 2 gerezd apróra vágott fokhagymából és lisztből zsemleszínű rántást készítünk: először megpirítjuk a fokhagymát, majd a lisztet, és kevés vízzel felengedjük.
- A tejfölt a tejjel simára keverjük, és hozzáadjuk a rántáshoz, majd ismét jól elkeverjük. Beleöntjük a levesbe, és pár perc alatt összefőzzük az egészet.
- Tálalásnál apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és aki szereti annak, még csípős paprikát kínálunk mellé.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1092
- Feltöltés dátuma: 2016. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Ez egy ízletes, "romás", isteni raguleves. Az eredeti verzió Bódi Margó szakácskönyvéből származik, amit én kicsit a saját ízlésünkre formáltam.