r
Nosalty Logó

Karfiolmuszaka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Karfiolmuszaka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

muszaka

mártás

Összesen 742 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

muszaka

mártás

Összesen 2964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

muszaka

mártás

Összesen 87 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1292 micro
  • β-karotin
    3268 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 742 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    161.2 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6757.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2226 mg
  • Nátrium
    2798 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2045.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    930 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    5168 micro
  • β-karotin
    13072 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 2964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

muszaka

mártás

Elkészítés

muszaka

  1. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a főzőlevét félretesszük.
  2. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  3. Felhevített olajon a húst pár percig pirítjuk. Ízesítjük apróra vágott vörös- és fokhagymával, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát.
  4. Beletesszük a felkockázott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük, és felengedjük 1.5 dl vízzel, és készre főzzük.
  5. A mártáshoz forró margarinon megpirítjuk a lisztet. Apránként hozzáadjuk a tej és a 3.5 dl karfiol főzőlé keveréket. Simára keverjük, és sűrűsödésig főzzük.
  6. Levesszük a tűzről, belereszeljük a sajtot, ízlés szerint fűszerezzük, langyosra hűtjük, végül belekeverjük a tojássárgákat.
  7. Olajjal kikent, közepes tepsibe terítjük a burgonyát. Erre kerül a húsragu és a mártás fele, erre a karfiol és a maradék mártás.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2998
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karfiolmuszaka
Salamon Csilla 1203 recept

Nagyon szeretjük a rakott ételeket. Savanyúsággal tálaltam.

Hozzávalók

muszaka

mártás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...