Karfiolmuszaka
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
muszaka
-
175g karfiol18 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
38g víz0 kcal
mártás
-
8g finomliszt27 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
38g tej21 kcal
-
1g só0 kcal
-
88g víz0 kcal
Összesen
742
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
muszaka
-
700g karfiol70 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
150g víz0 kcal
mártás
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
150g tej84 kcal
-
4g só0 kcal
-
350g víz0 kcal
Összesen
2964
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
muszaka
-
20.8g karfiol2 kcal
-
23.7g burgonya14 kcal
-
14.8g darált sertéshús27 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
5.9g paradicsom1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
4.5g víz0 kcal
mártás
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
3g sajt10 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
1.5g margarin11 kcal
-
4.5g tej2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
10.4g víz0 kcal
Összesen
87
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1689.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 556 mg
-
Nátrium 699 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 511.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 544 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 1292 micro
-
β-karotin 3268 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
742
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 161.2 g
Zsír
-
Összesen 177.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 872 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6757.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1184 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 2226 mg
-
Nátrium 2798 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2045.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2175 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 297 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 407 micro
-
Kolin: 930 mg
-
Retinol - A vitamin: 870 micro
-
α-karotin 5168 micro
-
β-karotin 13072 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 5147 micro
-
Lut-zea 1114 micro
Összesen
2964
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 153 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 153 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
muszaka
-
1 közepes db karfiol
-
80 dkg burgonya
-
50 dkg darált sertéshús
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 ek napraforgó olaj
-
1.5 dl víz
mártás
-
3 csapott ek finomliszt
-
10 dkg sajt
-
2 db tojássárgája
-
5 dkg margarin
-
1.5 dl tej
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
muszaka
- A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a főzőlevét félretesszük.
- A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
- Felhevített olajon a húst pár percig pirítjuk. Ízesítjük apróra vágott vörös- és fokhagymával, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát.
- Beletesszük a felkockázott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük, és felengedjük 1.5 dl vízzel, és készre főzzük.
- A mártáshoz forró margarinon megpirítjuk a lisztet. Apránként hozzáadjuk a tej és a 3.5 dl karfiol főzőlé keveréket. Simára keverjük, és sűrűsödésig főzzük.
- Levesszük a tűzről, belereszeljük a sajtot, ízlés szerint fűszerezzük, langyosra hűtjük, végül belekeverjük a tojássárgákat.
- Olajjal kikent, közepes tepsibe terítjük a burgonyát. Erre kerül a húsragu és a mártás fele, erre a karfiol és a maradék mártás.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2975
- Feltöltés dátuma: 2015. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1202 recept
Nagyon szeretjük a rakott ételeket. Savanyúsággal tálaltam.