Karamellkrémes rolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
13g tojássárgája40 kcal
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
1g víz0 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
7 kcal
-
3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
21 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g mascarpone51 kcal
-
5 kcal
Összesen
236
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
100g tojássárgája322 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
8g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
57 kcal
-
23 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
1888
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
10.3g tojássárgája33 kcal
-
12.4g tojásfehérje6 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
2 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
4.6g tejszínízű pudingpor18 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
41.3g tej23 kcal
-
10.3g mascarpone42 kcal
-
4 kcal
Összesen
194
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
236
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.9 g
Zsír
-
Összesen 77.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1863.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.2 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 184.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 831 mg
-
Retinol - A vitamin: 371 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1112 micro
Összesen
1888
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojássárgája
-
3 db tojásfehérje
-
1 evőkanál víz
-
5 ek cukor
-
15 g étkezési keményítő
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 citromból nyert citromhéj
A krémhez
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
4 dl tej
-
10 dkg mascarpone
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk az 1 ek víz és a cukor fokozatos hozzáadásával. Egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját (egyes fokozaton), a citromhéjat és 4 ek lisztet, a keményítőt, majd a masszát kétfelé osztjuk, az egyikbe belevegyítjük a maradék lisztet, a másikba a kakaót.
- Szilikonos papírral bélelt tepsibe csíkokat nyomunk, váltakozva a fehér és kakaós tésztából, majd megsütjük.
- A cukrot karamellizáljuk, óvatosan rátöltünk 2 dl tejet, és csendes lángon feloldjuk a karamellt. A pudingport elkavarjuk a cukorral és a maradék 2 dl tejjel, amikor a karamell feloldódott, rátöltjük a pudingos tejet, és besűrítjük. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a krémsajtot és simára kavarjuk, majd teljesen kihűtjük.
- Amikor a tészta megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, ha nem ragadt rá a tészta ugyanazzal a papírral felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát kibontjuk, és a krémmel egyenletesen megkenjük, majd újra felcsavarjuk.
- Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26x36
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 301
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 17262
- Feltöltés dátuma: 2013. december 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
A krémbe szoktam tenni 2 ek-nyi tejszínhabot, ez nem kötelező, de finomabb, viszont így a krém puhább, és nehezebb szeletelni. Kívül is bevonhatjuk tejszínhabbal vagy csokimázzal.