r
Nosalty Logó

Karamellkrémes rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Karamellkrémes rolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1888 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 1888 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk az 1 ek víz és a cukor fokozatos hozzáadásával. Egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját (egyes fokozaton), a citromhéjat és 4 ek lisztet, a keményítőt, majd a masszát kétfelé osztjuk, az egyikbe belevegyítjük a maradék lisztet, a másikba a kakaót.
  2. Szilikonos papírral bélelt tepsibe csíkokat nyomunk, váltakozva a fehér és kakaós tésztából, majd megsütjük.
  3. A cukrot karamellizáljuk, óvatosan rátöltünk 2 dl tejet, és csendes lángon feloldjuk a karamellt. A pudingport elkavarjuk a cukorral és a maradék 2 dl tejjel, amikor a karamell feloldódott, rátöltjük a pudingos tejet, és besűrítjük. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a krémsajtot és simára kavarjuk, majd teljesen kihűtjük.
  4. Amikor a tészta megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, ha nem ragadt rá a tészta ugyanazzal a papírral felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát kibontjuk, és a krémmel egyenletesen megkenjük, majd újra felcsavarjuk.
  5. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26x36
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17251
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellkrémes rolád
Csiki Piroska 230 recept

A krémbe szoktam tenni 2 ek-nyi tejszínhabot, ez nem kötelező, de finomabb, viszont így a krém puhább, és nehezebb szeletelni. Kívül is bevonhatjuk tejszínhabbal vagy csokimázzal.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...