r
Nosalty Logó

Karamellizált császárhús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Karamellizált császárhús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

622
Kalória
48.6g
Fehérje
33.9g
Szénhidrátok
31.7g
Zsír
188.6g
Víz
360.9g
Koleszterin
906mg
Rost
27.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2485 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1661 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    188.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 622 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.2 g

Zsír

  • Összesen
    127 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6643.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2081 mg
  • Nátrium
    3758 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    754.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1455 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 2485 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

  1. A cukrot keverjük össze két evőkanál vízzel, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg teljesen fel nem olvad. Ekkor vegyük nagyobbra a lángot, és karamellizáljuk borostyánszínűre. Óvatosan öntsünk hozzá 150 ml vizet, majd addig főzzük tovább, amíg elkezd besűrűsödni.
  2. A húst vágjuk négycentis darabokra, tegyük egy edénybe, és öntsünk rá annyi hideg vizet, ami pont ellepi. Közepes lángon forraljuk fel, majd főzzük további 5 percig, végül csepegtessük le.
  3. Az olajat egy edényben forrósítsuk fel, és adjuk hozzá a már száraz húst, nagy lángon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a gyufaszál vékonyra vágott gyömbért és fokhagymát, valamint a fűszereket, és pirítsuk tovább 1-2 percig.
  4. Adjuk hozzá a karamellszószt, a szójaszószt és halszószt, valamint annyi vizet, hogy a húst teljesen ellepje.
  5. Alacsony lángon körübelül két órát főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul.
  6. A fürjtojásokat 2 percre lobogó, forró vízbe tesszük, majd lehűtjük, megpucoljuk, és a már kész ételbe forgatjuk. A húst pirított hagymával, újhagyma aprított zöldjével és pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 200 perc

Semmi kétség, hogy ez az egyik kedvenc ételem. A hús ízletesre, ugyanakkor bámulatosan omlósra fő a szószban, ahol az édes-fűszeres ízek tökéletes kombinációt alkotnak. Vietnami fogás (erős kínai hatással), így az elsők között kóstoltam meg, amikor Vietnamban jártam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!