r
Nosalty Logó

Karamellás mogyorós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás mogyorós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 939 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 4695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 939 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    291.1 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6830.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1941 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2655 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.1 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mogyorógrillázshoz a mogyorót egy tepsibe tesszük, és sütőben kissé megpirítjuk. Ezután a héját könnyen le tudjuk róla konyharuhával dörzsölni.
  2. A megpucolt mogyorót a cukorral egy lábasba öntjük, és addig melegítjük, amíg a cukor aranybarnára nem olvad. Ekkor a mogyorós karamelles masszát egy sütőpapíros tepsibe öntjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Kihűlés után durvára törjük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a lisztet és a kakaót átszitáljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd az étolajat és a vizet hozzákeverjük. Ezután beleforgatjuk a kakaóporos sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a lisztes masszába.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben nagyjából fél óráig sütjük.
  5. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejet, és összeforraljuk. Amikor kezd sűrűsödni, akkor lehúzzuk a tűzről, és egy kis kanál zselatint keverünk hozzá. Hagyjuk jól kihűlni.
  6. A tejszínt a habfixálóval és a maradék zselatinnal felverjük, majd a felét a már kihűlt karamellhez keverjük.
  7. A tejszínhab másik feléhez óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínes mogyoróaromát (egy kis tejszínt még az aroma belekeverése előtt félreteszünk, ezzel kenjük majd le a sütemény tetejét).
  8. A megsült kakaós tésztát kétfelé vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a karamellás krémet, megszórjuk egy kis mogyorógrillázzsal, majd rákenjük a mogyorós tejszínkrémet, és lefedjük a tészta másik felével. A tetejét a félretett tejszínnel bevonjuk, és mogyorógrillázzsal díszítjük. A betöltött süteményt jól kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16718
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény a karamellás receptverseny apropójából készült!! :) Igazi édesszájúaknak ajánlom! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...