Karamellás-mákos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
"Inom"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A linzer alaphoz
-
83g finomliszt303 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g tej5 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
17g szilvalekvár26 kcal
-
33g mák175 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
13 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
A krémhez
Összesen
1531
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A linzer alaphoz
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
50g tej28 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A töltelékhez
-
100g szilvalekvár155 kcal
-
200g mák1050 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
700g tej392 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
50g csokoládéforgács273 kcal
Összesen
9187
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A linzer alaphoz
-
16.7g finomliszt61 kcal
-
6.7g margarin48 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
1.7g tej1 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
3.3g szilvalekvár5 kcal
-
6.7g mák35 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
A krémhez
-
11 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
23.4g tej13 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
1.7g csokoládéforgács9 kcal
Összesen
306
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 72.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1786.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 746 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 586 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.2 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 522 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 238 micro
Összesen
1531
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 158.8 g
Zsír
-
Összesen 433.6 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 167 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 150 g
-
Koleszterin 1306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10718.1 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 319 mg
-
Kálcium 4476 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 928 mg
-
Foszfor 3515 mg
-
Nátrium 1400 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1171.1 g
-
Cukor 604 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 452.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3325 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 332 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 491 micro
-
Kolin: 1103 mg
-
Retinol - A vitamin: 3133 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 2254 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1425 micro
Összesen
9187
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
A linzer alaphoz
-
50 dkg finomliszt
-
20 dkg margarin
-
18 dkg cukor
-
6 db tojássárgája
-
0.5 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
5 ek szilvalekvár
-
20 dkg mák
-
20 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
6 db tojásfehérje
A krémhez
-
2 tasak karamellás pudingpor
-
4 ek cukor
-
7 dl tej
-
15 dkg margarin
-
10 dkg cukor
-
5 dkg csokoládéforgács
Elkészítés
A linzer alaphoz
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
- Az egyiket kinyújtjuk tepsi nagyságúra, megkenjük a szilvalekvárral.
- A második harmadrész tésztából rudakat sodrunk, és a lekvárral megkentre helyezzük.
A töltelékhez
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáverjük a citrom levét, majd belekeverjük óvatosan a mákot és a citromhéjat.
- Ráhalmozzuk a tölteléket a tésztára, majd befedjük a harmadik harmadrésszel, amit szintén tepsi nagyságúra nyújtottunk.
- Tetejét megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt készre sütjük (ha már színesedik a teteje, akkor kész).
A krémhez
- A pudingport a 4 ek cukorral és a tejjel megfőzzük, hűtjük.
- A margarint habosítjuk a cukorral, majd a pudinggal sima krémmé kavarjuk. A kihűlt sütemény tetejére simítjuk, csokiforgáccsal megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5849
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
"Inom"
70 recept
Egy süteményes könyvben láttam meg a fotót. Megtetszett, és elkészítettem. Finom.