r
Nosalty Logó

Karamellás-mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Karamellás-mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A linzer alaphoz

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 1531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A linzer alaphoz

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 9187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A linzer alaphoz

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1786.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 1531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    433.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    150 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10718.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    4476 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    928 mg
  • Foszfor
    3515 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1171.1 g
  • Cukor
    604 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3133 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    2254 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 9187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A linzer alaphoz

A töltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A linzer alaphoz

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
  2. Az egyiket kinyújtjuk tepsi nagyságúra, megkenjük a szilvalekvárral.
  3. A második harmadrész tésztából rudakat sodrunk, és a lekvárral megkentre helyezzük.

A töltelékhez

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáverjük a citrom levét, majd belekeverjük óvatosan a mákot és a citromhéjat.
  2. Ráhalmozzuk a tölteléket a tésztára, majd befedjük a harmadik harmadrésszel, amit szintén tepsi nagyságúra nyújtottunk.
  3. Tetejét megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt készre sütjük (ha már színesedik a teteje, akkor kész).

A krémhez

  1. A pudingport a 4 ek cukorral és a tejjel megfőzzük, hűtjük.
  2. A margarint habosítjuk a cukorral, majd a pudinggal sima krémmé kavarjuk. A kihűlt sütemény tetejére simítjuk, csokiforgáccsal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5849
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy süteményes könyvben láttam meg a fotót. Megtetszett, és elkészítettem. Finom.

Hozzávalók

A linzer alaphoz

A töltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...