r
Nosalty Logó

Karamellás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vica74
Karamellás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér krémhez

A mázhoz

Összesen 1814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér krémhez

A mázhoz

Összesen 7253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér krémhez

A mázhoz

Összesen 279 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    944 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    428.6 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4274 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1546 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1419 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.5 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3938 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3777 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1922 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 7253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot sütünk.
  2. A sárga krémhez összeadjuk a tejet, a pudingot, a lisztet és a vizet sűrű krémet főzünk.
  3. A margarin és a porcukrot kikavarjuk, és a kihűlt pudinghoz tesszünk.
  4. A fehér krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot megpirítjuk, és a zselatinos vízzel felengedjük, majd belecsurgatjuk a tejszínbe, miközben habverővel keverjük.
  5. Összerakás az egyik tésztára rákenjük a sárga krémet, erre rásimítjuk a fehéret, és rátesszük a másik lapot.
  6. A porcukrot, a karamellpudingot, az olajat és a forró vizet jól kikavarjuk, és a tészta tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 17435
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
vica74 3 recept

A sógornőmtől kaptam a receptet, meg is sütöttem karácsonyra, nagyon ízlett a családnak.

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...