r
Nosalty Logó

Karamellás kinder süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás kinder süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 7996 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    509.8 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7390.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    2539 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2080 mg
  • Nátrium
    2220 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.7 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3403 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1792 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 7996 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojások sárgáját a cukorra habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport, majd a tojásfehérjéből felvert habot. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, majd a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval és mogyoróval.
  2. Miután kisült a tészta, még melegen ízlés szerint megkenjük a mogyorókrémmel.
  3. Fél liter tejből, 2 cs vaníliás pudingból, vaníliás cukorból és 3 ek cukorból elkészítjük az első krémet, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a 12,5 dkg margarint, és habosra keverjük. Ugyanígy készítjük el a csokis krémet is.
  4. A kihűlt, mogyorókrémmel megkent piskótára ráhalmozzuk először a vaníliás krémet, majd a rumos tejbe áztatott háztartási kekszet teszünk rá. Végül a csokis krémet is szépen ráhalmozzuk a süti tetejére.
  5. 400 ml habtejszínt 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére kenjük.
  6. Végezetül egy lábasba cukrot hevítünk, és karamellt készítünk, amit kis mennyiségben a sütemény tetejére tehetünk, vagy alufóliára/sütőpapírra kiöntjük, megvárjuk, míg kihűl a karamell, és ezzel díszítjük a kész süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1378
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 151156
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel a süteménnyel egy családi összejövetelen találkoztam először. Annyira ízlett, hogy azonnal el kellett kérnem a receptet, és alig vártam, hogy itthon is elkészítsük. Úgy gondoltam, az eredeti Kinder Bueno recepten még lehetne annyit változtatni, hogy karamellt is belecsempészünk, valamint nem csak diót, hanem mogyorót is használunk. Mivel testvérem laktózérzékeny, és ez a süti igazán "tejesnek" számít, így laktózmentes tejből lett elkészítve, így azoknak is tudom ajánlani, akik szintén ilyen problémával küzdenek, hogy kerülniük kell a tej hozzáadásával készült finomságokat.

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...