r
Nosalty Logó

Karamellás grillázs alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás grillázs alagút
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

A díszítéshez

Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

A díszítéshez

Összesen 5645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

A díszítéshez

Összesen 329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    272.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4861.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1143 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    742.6 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1468 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 5645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a krémet készítjük el. 8,5 dkg cukrot a vaníliás cukorral, a liszttel és 1,5 dl tejjel csomómentesre keverünk. 2,5 ek cukrot addig karamellizálunk, amíg jó erős színe lesz (szinte sötétbarna). Ezt óvatosan felengedjük a másik 1,5 dl tej és a tejszín keverékével. Ha elolvadt benne a karamell, hozzáadjuk a besamelt,és sűrűre főzzük, kihűtjük.
  2. Amíg a krém hűl, elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül a felvert fehérjéket adjuk hozzá. Kivajazott, lisztezett,30 cm hosszú őzgerinc formában sütjük 180 fokon 30-35 percig.
  3. A grillázshoz a diót durvára vágjuk. A cukrot világosra karamellizáljuk, félrehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a diót, majd hozzáadjuk a mézet. Ha elkevertük, lassan hozzáadjuk a tejszínt. Sütőpapíron hagyjuk kihűlni.
  4. A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a karamellás krémmel. A piskótát hosszában félbevágjuk, megkenjük a krém felével. A grillázst henger alakban elhelyezzük a krémen, majd megkenjük a krém másik felével. Ráfordítjuk a piskóta tetejét.
  5. Olvasztott csokival vonjuk be, tejszínhabbal és karamellel díszítjük. Jó étvággyal fogyasztjuk! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x13
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4820
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családom nagyon szereti a karamellt és a grillázst, hosszú kísérletezés után született meg ez a recept, de családtagjaim szívesen vállalták a különböző változatok kóstolását. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...