r
Nosalty Logó

Karamellás-fahéjas kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Karamellás-fahéjas kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 5147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    275.9 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7020.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1996 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2735 mg
  • Nátrium
    1715 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.8 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2382 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1726 micro
Összesen 5147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből a fele cukorral kemény habot verünk.
  2. A tojássárgákat a cukor másik felével és 3 ek vízzel krémesre keverjük.
  3. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóporral.
  4. A tojáshabhoz keverjük a sárgákat, majd szép, óvatos mozdulatokkal a lisztet. Kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral borított tepsiben 20-25 percig sütjük.
  5. A krémhez a tojássárgákat csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel.
  6. A cukrot 1 ek vízzel kevergetve karamellizáljuk, levesszük a tűzről, hozzáadunk egy csipet fahéjat, majd a tejes keveréket. A tűzre visszatéve besűrítjük.
  7. Mikor már langyosra hűlt, hozzáadunk 5 dkg vajat.
  8. Fél l tejszínt kemény habbá verünk. Kevés cukrot ízlés szerint közben hozzáadagolunk. Habfix-szel is megtámogathatjuk, ha nem cukrászhabbal dolgozunk.
  9. A kihűlt karamellkrémet összekeverjük a tejszínhab felével. A hab másik felébe pedig 1 cs vaníliás cukrot keverünk.
  10. A közben kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, és megkenjük a karamellkrémmel. Rátesszük a másik lapot, azt meg a fehéren maradt habbal kenjük meg.
  11. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, elkeverjük egy kevés vajjal vagy olajjal, és a hab tetejére csurgatjuk.
  12. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x34x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 737
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 37286
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Ajánló

Én most cukrászhabot használtam, abba nem kellett plusz cukor a felverésnél. A fahéj, bár csak egy késhegynyi van a krémben, mégis szépen, de diszkréten érződik rajta. Aki nem szereti, elhagyhatja, de azt tudni kell, hogy a karamellkrémnek nincs olyan intenzív íze, mint a karamellás pudingnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy volt, hogy étteremben ebédelünk a fiamékkal vasárnap. Így egész délelőtt másra se kellett figyelnem, csak hogy valami fenséges sütit alkossak délutánra. Jól el is szórakoztam vele, kitaláltam egy karamellkrémet, megalkottam a sütit, szép komótosan kidíszítettem. Nem szólok róla -gondoltam-, ez lesz majd a slusszpoén az étteremből hazatérve. Épp készen lettem vele, amikor kiderült, délután fél háromig nincs szabad asztal a kedvenc helyünkön. Az túl késő, tehát gyorsan nekem kell helytállnom egy ebéd erejéig, ha nem akarunk éhen halni. Ekkor volt fél tizenkettő. A fiamékat 1 órára vártuk. Nosza rajta! Még a boltba is el kellett szaladni ezért-azért. Sürögtünk-pörögtünk a férjemmel, ide kaptunk, oda kaptunk, és kész lett a korrekt vasárnapi menü időre. Aztán egész ebéd alatt ez a vicces kapkodás volt a téma. És akkor volt csak ámuldozás, mikor az asztalra raktam a sütimet eképpen: "Ja, és ezt a sütit is most dobtam össze..." :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...