Karamellás-fahéjas kocka
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
34g tojás43 kcal
-
3g víz0 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
9 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémekhez
-
19g cukor73 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
50g tej28 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
5 kcal
A díszítéshez
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
24g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
68 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémekhez
-
150g cukor581 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
400g tej224 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A díszítéshez
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
13.9g tojás18 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémekhez
-
7.6g cukor29 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
20.3g tej11 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
25.3g habtejszín74 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A díszítéshez
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 877.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 93.8 g
Zsír
-
Összesen 275.9 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2046 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7020.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 1996 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 2735 mg
-
Nátrium 1715 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 591.8 g
-
Cukor 376 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 597.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2421 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 401 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 1166 mg
-
Retinol - A vitamin: 2382 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1726 micro
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
3 ek víz
-
15 dkg cukor
-
16 dkg finomliszt
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A krémekhez
-
15 dkg cukor
-
1 ek víz
-
1 csipet fahéj
-
2 db tojássárgája
-
4 dl tej
-
7 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
5 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
5 dkg csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből a fele cukorral kemény habot verünk.
- A tojássárgákat a cukor másik felével és 3 ek vízzel krémesre keverjük.
- A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóporral.
- A tojáshabhoz keverjük a sárgákat, majd szép, óvatos mozdulatokkal a lisztet. Kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral borított tepsiben 20-25 percig sütjük.
- A krémhez a tojássárgákat csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel.
- A cukrot 1 ek vízzel kevergetve karamellizáljuk, levesszük a tűzről, hozzáadunk egy csipet fahéjat, majd a tejes keveréket. A tűzre visszatéve besűrítjük.
- Mikor már langyosra hűlt, hozzáadunk 5 dkg vajat.
- Fél l tejszínt kemény habbá verünk. Kevés cukrot ízlés szerint közben hozzáadagolunk. Habfix-szel is megtámogathatjuk, ha nem cukrászhabbal dolgozunk.
- A kihűlt karamellkrémet összekeverjük a tejszínhab felével. A hab másik felébe pedig 1 cs vaníliás cukrot keverünk.
- A közben kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, és megkenjük a karamellkrémmel. Rátesszük a másik lapot, azt meg a fehéren maradt habbal kenjük meg.
- A csokit gőz fölött megolvasztjuk, elkeverjük egy kevés vajjal vagy olajjal, és a hab tetejére csurgatjuk.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük. Vizes késsel szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24x34x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 737
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 37286
- Feltöltés dátuma: 2013. március 16.
Ajánló
Én most cukrászhabot használtam, abba nem kellett plusz cukor a felverésnél. A fahéj, bár csak egy késhegynyi van a krémben, mégis szépen, de diszkréten érződik rajta. Aki nem szereti, elhagyhatja, de azt tudni kell, hogy a karamellkrémnek nincs olyan intenzív íze, mint a karamellás pudingnak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Úgy volt, hogy étteremben ebédelünk a fiamékkal vasárnap. Így egész délelőtt másra se kellett figyelnem, csak hogy valami fenséges sütit alkossak délutánra. Jól el is szórakoztam vele, kitaláltam egy karamellkrémet, megalkottam a sütit, szép komótosan kidíszítettem. Nem szólok róla -gondoltam-, ez lesz majd a slusszpoén az étteremből hazatérve. Épp készen lettem vele, amikor kiderült, délután fél háromig nincs szabad asztal a kedvenc helyünkön. Az túl késő, tehát gyorsan nekem kell helytállnom egy ebéd erejéig, ha nem akarunk éhen halni. Ekkor volt fél tizenkettő. A fiamékat 1 órára vártuk. Nosza rajta! Még a boltba is el kellett szaladni ezért-azért. Sürögtünk-pörögtünk a férjemmel, ide kaptunk, oda kaptunk, és kész lett a korrekt vasárnapi menü időre. Aztán egész ebéd alatt ez a vicces kapkodás volt a téma. És akkor volt csak ámuldozás, mikor az asztalra raktam a sütimet eképpen: "Ja, és ezt a sütit is most dobtam össze..." :)