r
Nosalty Logó

Karalábés göngyölt csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NovakAndi
Karalábés göngyölt csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    4741 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7508 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2690 mg
  • Nátrium
    2835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1937.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4306 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37926 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2813 micro
Összesen 2462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    557 micro
  • β-karotin
    1366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát és a sárgarépát vastagon felkarikázzuk, a karalábét felkockázzuk.
  2. Felforrósított olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a sárgarépát és a karalábét, meghintjük ételízesítővel, felöntjük 2,5 dl vízzel, és fedő alatt 10 percig pároljuk.
  3. Közben a csirkemelleket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, majd 2-2 szelet, kissé egymásra csúsztatott szalonnaszeletbe göngyöljük.
  4. Felforrósított teflonserpenyőben élénk tűzön körbepirítjuk (kb. 4-5 percig), a csirke alól kimert zsiradékkal kikenünk egy mélyebb tűzálló tálat (amiben majd tálalhatjuk is).
  5. A zöldséghez hozzáadjuk a fokhagymát, a tejszínt, az ételízesítőt, majd folyamatosan keverve, sűrűre főzzük.
  6. Hozzáreszeljük a sajt 2/3-át, sóval, borssal, szerecsendióval illatosítjuk, és összeforraljuk.
  7. Ezt a sütőedénybe szedjük, rátesszük a az elősütött csirkemelleket, végül meghintjük a maradék reszelt sajttal, és sütjük, pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5940
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 02.

Ajánló

Köretként burgonyát vagy friss kenyeret adhatunk hozzá, de önállóan is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karalábés göngyölt csirkemell
NovakAndi 48 recept

Ezt az ételt már évek óta készítem, mikor 4-5 éve megtaláltam a Nők Lapjában. A receptet kivágtam, ami az évek alatt  kissé megviselt állapotba került. Ekkor hogy hogy nem idén újra megjelent a Nők Lapja Konyha 2011 márciusi számában, amikor is újra elkészítettem. Nagyon szeretjük, igazán pikáns íze van, és mi nem eszünk hozzá köretet, hiszen a karalábés répa bőven elegendő a husi mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...