r
Nosalty Logó

Karalábélevél-krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Karalábélevél-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    830 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    5110 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7562 micro
Összesen 198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5888.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1825 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    3403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1005 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    20442 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30250 micro
Összesen 791 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldjével együtt finomra vágott újhagymát, fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük.
  2. Megmossuk a karalábéleveleket, levágjuk és kivágjuk a nagyobb, erősebb szárakat, összedaraboljuk, majd hozzáadjuk a dinsztelt újhagymához, pár percig puhítjuk, összefonnyasztjuk.
  3. Ha egy kicsit már összeestek a levelek, felöntjük az alaplével, majd közepes hőfokon, nagyjából 35 percig főzzük a leveleket az alaplében.
  4. Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük a levest, majd hozzáadjuk a tejfölt (tejszínt, joghurtot vagy növényi főzőkrémet), meglocsoljuk pár csepp friss citromból nyert citromlével, fűszerezzük kedvünkre (én egy kevés szerecsendiót is adtam hozzá a són és borson kívül), majd pár perc alatt készre főzzük.
  5. Ha még sűrűbbre szeretnénk a krémlevest, 1 evőkanál étkezési keményítőt keverjünk ki egy evőkanál vízzel, és adjuk a leveshez.
  6. Tálaljuk forrón vagy langyosan, szórjuk meg kaporral vagy a maradék finomra vágott karalábélevéllel.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 6993
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karalábélevél-krémleves
Hering András 182 recept

A zsenge karalábéból készült receptek során nagy hiba kidobni a karalábéleveleket, hiszen ehetőek. Sőt, isteni krémlevest, pesztót vagy más zöldfűszeres kencét készíthetünk belőlük. Én most egy savanykás, tejföltől krémes levest készítettem belőle, ami a nyári, gyümölcsfás alatt hűsölős ebédek kedvence lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...