r
Nosalty Logó

Karácsonyi piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gonoszka1
Karácsonyi piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütihez

A díszítéshez

Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütihez

A díszítéshez

Összesen 6522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütihez

A díszítéshez

Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    252.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7785.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1597 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    3118 mg
  • Nátrium
    2256 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    961.3 g
  • Cukor
    750 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    1271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2108 micro
Összesen 6522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A díszítéshez

Elkészítés

A sütihez

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a cukorral és a narancslével habosra keverjük.
  3. A kandírozott gyümölcsöket -ha kell, kisebb darabokra vágjuk-, és a mazsolával együtt belekeverjük a tojássárgája krémbe.
  4. A mandulát és a diót darabokra törjük (én nejlon zacskóba tettem a magokat, azt konyharuhába tettem, és sodrófával megtörtem). Ezt is a krémbe keverjük.
  5. A kókuszzsírt felolvasztjuk (de ne legyen meleg), és robotgéppel beledolgozzuk a krémbe.
  6. A sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel elkevert lisztet belekeverjük a krémbe 2-3 részletben.
  7. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  9. A tejszínt felverjük. A fondantot sütőpapíron kinyújtjuk.
  10. A kihűlt karácsonyi piskóta tetejére rusztikusan rákenjük a tejszínhabot, és rátesszük a kinyújtott fondantot.
  11. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelhetjük ezt a finom süteményt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1681
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 02.

Ajánló

Én még kevés porcukrot is szórtam rá, és a narancstorta csokoládéval tortámból megmaradt narancssárga fondantból csillagokat szúrtam ki és tettem a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi piskóta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a süteményt 24-re, a karácsonyi családi vacsorára készítettem. Nagyon finom, igazi karácsonyi sütemény. Az én általam használt hozzávalókkal az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 371 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

A sütihez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...