r
Nosalty Logó

Karácsonyi mákos-meggyes torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Happygirlkitchen
Karácsonyi mákos-meggyes torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

660
Kalória
14.2g
Fehérje
38.3g
Szénhidrátok
49.2g
Zsír
66.3g
Víz
217g
Koleszterin
451.5mg
Rost
13.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 245 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    295.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4834 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    1432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    397.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 3957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájákat és a cukrot habosra, fehéredésig keverjük kézi mixerrel vagy keverőgéppel. A lisztet és a sütőport valamint az étkezési keményítőt összekeverjük, és átszitálva a habos tojássárgájához adjuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Először 1-2 kanál habbal fellazítjuk a lisztes tojássárgáját, majd szép fokozatosan beledolgozzuk a hab többi részét, lehetőleg ne nagyon törjük össze a habot, de ne maradjon a masszában lisztcsomó. Ízlés szerint hozzáadjuk a narancs- vagy citromhéjat.
  3. Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában 180 fokon sütjük. Nem szabad kinyitni a sütőt. Amikor látjuk, hogy szép világos barna, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Amennyiben a közepe még ragadós egy alufóliával letakarjuk és süssük még pár percig.
  4. Folyamatosan figyelni kell. Az alapreceptet elkészítjük és a végén még hozzákeverünk 3 evőkanál darált mákot és 1 kiskanál étkezési keményítőt. A masszát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. (Én 17-18 cm-es formát használok mostanában, szeretem, mert magas lesz a piskóta és szerintem így mutatós. )
  5. A piskótát megsütjük, 3 részre vágjuk és alaposan kihűtjük.

Krém

  1. A mascarponét habosra keverjük, majd a felvert tejszínt hozzákeverjük. Ízesítjük a citrom levével és a porcukorral.
  2. A tortát egy kemény kartonra építjük, hogy alul legyen tartása. A karton köré helyezzük a kapcsos tortaforma karikáját és abban kezdjük rétegezni a tortát. Piskóta, amit megkenünk egy ecset segítségével a meggybefőtt levével , majd krémmel, aminek a közepén hagyunk egy kis helyet a meggynek.
  3. A közepére halmozzunk meggyet, majd újra piskóta, meggylé, krém és meggy a tetejére, majd piskóta . Ezt 3-4 órára hűtőbe helyezzük. Amikor megkötött, levesszük a tortakarikát és a megmaradt krémmel beburkoljuk. Amennyiben nem csak a torta közepére szeretnénk meggyet úgy is készülhet a rétegezés, hogy megkenjük a piskótákat krémmel és megszórjuk a tetejét meggyel.
  4. Amikor ráhelyezzük a következő piskótalapot, szépen összenyomkodjuk a krémet a meggyel. (Én most az oldalát darált mákkal díszítettem a tetejére pedig stencil papírmintát helyeztem, amit ehető bársony festékkel fújtam le.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!