r
Nosalty Logó

Karácsonyi mákos-meggyes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Karácsonyi mákos-meggyes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 245 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    295.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4834 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    1432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 3957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájákat és a cukrot habosra, fehéredésig keverjük kézi mixerrel vagy keverőgéppel. A lisztet és a sütőport valamint az étkezési keményítőt összekeverjük, és átszitálva a habos tojássárgájához adjuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Először 1-2 kanál habbal fellazítjuk a lisztes tojássárgáját, majd szép fokozatosan beledolgozzuk a hab többi részét, lehetőleg ne nagyon törjük össze a habot, de ne maradjon a masszában lisztcsomó. Ízlés szerint hozzáadjuk a narancs- vagy citromhéjat.
  3. Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában 180 fokon sütjük. Nem szabad kinyitni a sütőt. Amikor látjuk, hogy szép világos barna, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Amennyiben a közepe még ragadós egy alufóliával letakarjuk és süssük még pár percig.
  4. Folyamatosan figyelni kell. Az alapreceptet elkészítjük és a végén még hozzákeverünk 3 evőkanál darált mákot és 1 kiskanál étkezési keményítőt. A masszát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. (Én 17-18 cm-es formát használok mostanában, szeretem, mert magas lesz a piskóta és szerintem így mutatós. )
  5. A piskótát megsütjük, 3 részre vágjuk és alaposan kihűtjük.

Krém

  1. A mascarponét habosra keverjük, majd a felvert tejszínt hozzákeverjük. Ízesítjük a citrom levével és a porcukorral.
  2. A tortát egy kemény kartonra építjük, hogy alul legyen tartása. A karton köré helyezzük a kapcsos tortaforma karikáját és abban kezdjük rétegezni a tortát. Piskóta, amit megkenünk egy ecset segítségével a meggybefőtt levével , majd krémmel, aminek a közepén hagyunk egy kis helyet a meggynek.
  3. A közepére halmozzunk meggyet, majd újra piskóta, meggylé, krém és meggy a tetejére, majd piskóta . Ezt 3-4 órára hűtőbe helyezzük. Amikor megkötött, levesszük a tortakarikát és a megmaradt krémmel beburkoljuk. Amennyiben nem csak a torta közepére szeretnénk meggyet úgy is készülhet a rétegezés, hogy megkenjük a piskótákat krémmel és megszórjuk a tetejét meggyel.
  4. Amikor ráhelyezzük a következő piskótalapot, szépen összenyomkodjuk a krémet a meggyel. (Én most az oldalát darált mákkal díszítettem a tetejére pedig stencil papírmintát helyeztem, amit ehető bársony festékkel fújtam le.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 9522
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 14.

Receptkategóriák

Karácsonyi mákos-meggyes torta
Happygirlkitchen 59 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...