r
Nosalty Logó

Karácsonyi franciasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi franciasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

Dekoráció

Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

Dekoráció

Összesen 1554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

Dekoráció

Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    784 micro
  • β-karotin
    2411 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    897 micro
Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3523.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    1749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1053.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2425 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    402 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    1012 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    6269 micro
  • β-karotin
    19289 micro
  • β-crypt
    965 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7174 micro
Összesen 1554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    339 micro
  • β-karotin
    1043 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

Dekoráció

Elkészítés

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

  1. Főzzük a tojásokat 10 percig.
  2. Tegyük hideg vízbe hűlni.
  3. Szintén főzzük meg a sárgarépát, burgonyát és a borsót enyhe sós vízben addig, amíg meg nem puhulnak, de vigyázzunk, nehogy szétfőzzük.
  4. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
  5. Pucoljuk meg és kockázzuk fel az almát, majd forgassuk meg a citromlében.
  6. Tegyük a zöldségeket és az almát egy tálba. Emlékezzünk arra, hogy minden kb. egyforma méretű legyen.
  7. Keverjük össze a majonézt, sót, borsot, tejfölt, majd keverjük a zöldségekhez.
  8. Pótoljuk a sót, ha szükséges.
  9. Melegítsük fel a húsleves lét, és tegyük hozzá a zselatint, kevergessük, amíg teljesen fel nem oldódik.
  10. Tegyük félre hűlni.
  11. Béleljük ki az őzgerincformát folpackkal úgy, hogy minden oldalán 15-20 centire lógjon ki az edényből.
  12. Keverjük össze a zselatinos lét a salátával, egyenletesen szét kell hogy oszoljon a lé a salátában.
  13. Simítsuk a fele salátát a kibélelt őzgerincforma aljába.
  14. Majd tegyük bele a megpucolt, főtt tojásokat egymás után, egyenként fektetve a salátába.
  15. Simítsuk rá a saláta másik felét, majd fedjük be a folpackkal. Szépen hajtogassuk rá.
  16. Jól verjük a pulthoz, hogy rendesen eligazodjon.
  17. Dermesszük hűtőben (nem fagyasztóban) 5 óra hosszáig, vagy egy éjszakán át.
  18. Másnap vagy 5 óra múlva bontsuk ki, majd elővigyázatosan borítsunk rá egy hosszú, lapos tányérra, ahogy a képen látható. Utána a másik feléről is szedjük le a folpackkot.

Dekoráció

  1. Dekoráljuk paprikából kivágott piros virágokkal, ahogy a képen látható, és petrezselyem zöldjével.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17731
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 23.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi franciasaláta el sem maradhat az ünnepi asztalról Karácsonykor és Húsvétkor. Nagyszerű előétel vagy köret. 

Hozzávalók

Karácsonyi franciasaláta hozzávalók

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...