Karácsonyi fahéjas napraforgókalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
92g finomliszt334 kcal
-
8g tej5 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
4 kcal
-
0 kcal
-
7g lime2 kcal
-
2g sikér7 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez és a szóráshoz
Összesen
697
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
550g finomliszt2002 kcal
-
50g tej28 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
0 kcal
-
43g lime11 kcal
-
12g sikér44 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez és a szóráshoz
-
50g vaj359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
19 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
Összesen
4168
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
39g finomliszt142 kcal
-
3.5g tej2 kcal
-
7.1g vaj51 kcal
-
21.3g joghurt13 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
2.1g nádcukor8 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
0 kcal
-
3g lime1 kcal
-
0.9g sikér3 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez és a szóráshoz
Összesen
296
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 81.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
697
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.9 g
Zsír
-
Összesen 160.4 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 939 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3077 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 794 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1379 mg
-
Nátrium 394 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 582.2 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 490.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1339 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 600 mg
-
Retinol - A vitamin: 1317 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 806 micro
Összesen
4168
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
0.5 dl tej
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
3 ek nádcukor
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 ek vanília kivonat
-
1 ek sikér
-
1 csipet só
A kenéshez és a szóráshoz
-
1 db tojás
-
10 dkg nádcukor
-
1 teáskanál kandírozott narancshéj
-
2 ek mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- Kevés cukros, langyos tejen felfuttatjuk az élesztőt.
- Ha kész, hozzákeverjük az olvasztott vajat, tojást, joghurtot, vanília kivonatot, lime-al, cukorral, sikérrel, sóval, liszttel.
- Összedagasztjuk, egy óra alatt megkelesztjük.
- Ha megkelt ketté vesszük, köralakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, egyiket gazdagon megszórjuk fahéjjal elkevert nádcukorral, a másikkal lefedjük. Közepébe egy pohárral egy kis kört nyomunk úgy, hogy ne lyukasszuk át (ez a virág közepe). Innen kiindulva 8 részre vágjuk el pizzavágóval, majd minden "szirmot" kétszer megcsavarunk, mindet egy irányba. A közepére narancshéjat és mandulát szórunk "porzónak". Ha kész a formázás, lekenjük tojással és megszórjuk nádcukorral.
- Kelesztjük langyos helyen fél órát, majd (simán 180 fokon) megsütjük. Rácson kihűtjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x32
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3365
- Feltöltés dátuma: 2011. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Évi néni
1830 recept
Kedvenc röntgenes doktornőm mesélt erről a formájú kenyérről, tehát ki kellett próbálnom, csak kalács lett belőle.