r
Nosalty Logó

Karácsonyi fahéjas napraforgókalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Karácsonyi fahéjas napraforgókalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 4168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    160.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3077 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.2 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1317 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 4168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés cukros, langyos tejen felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Ha kész, hozzákeverjük az olvasztott vajat, tojást, joghurtot, vanília kivonatot, lime-al, cukorral, sikérrel, sóval, liszttel.
  3. Összedagasztjuk, egy óra alatt megkelesztjük.
  4. Ha megkelt ketté vesszük, köralakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, egyiket gazdagon megszórjuk fahéjjal elkevert nádcukorral, a másikkal lefedjük. Közepébe egy pohárral egy kis kört nyomunk úgy, hogy ne lyukasszuk át (ez a virág közepe). Innen kiindulva 8 részre vágjuk el pizzavágóval, majd minden "szirmot" kétszer megcsavarunk, mindet egy irányba. A közepére narancshéjat és mandulát szórunk "porzónak". Ha kész a formázás, lekenjük tojással és megszórjuk nádcukorral.
  5. Kelesztjük langyos helyen fél órát, majd (simán 180 fokon) megsütjük. Rácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3365
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi fahéjas napraforgókalács
Évi néni 1830 recept

Kedvenc röntgenes doktornőm mesélt erről a formájú kenyérről, tehát ki kellett próbálnom, csak kalács lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...