r
Nosalty Logó

Karácsonyi almás-gesztenyés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Karácsonyi almás-gesztenyés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához:

Almás-gesztenyés krémhez:

Pudingos krémhez:

Tetejére:

Összesen 938 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához:

Almás-gesztenyés krémhez:

Pudingos krémhez:

Tetejére:

Összesen 3762 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához:

Almás-gesztenyés krémhez:

Pudingos krémhez:

Tetejére:

Összesen 94 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 938 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2885.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.1 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2179.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1373 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    536 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1280 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    894 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2162 micro
Összesen 3762 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Almás-gesztenyés krémhez:

Pudingos krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját, és tovább keverjük.
  3. Majd a sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  4. Vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Almás-gesztenyés krémhez:

  1. Amikor a piskóta megsült, még melegen rákenjük a baracklekvárt, és a gesztenyemasszát elosztjuk rajta.
  2. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Hozzáadjuk a vizet, fahéjat, szegfűszeget, és pároljuk addig, amíg már nincs leve.
  3. Kihűtjük, és a lekváros-gesztenyés masszára öntjük.

Pudingos krémhez:

  1. A tejhez adjuk a pudingport, tojások sárgáját és a cukrot, sűrű krémmé főzzük. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínhabot, és rákenjük az almás krémre.
  2. Pár órára hűtőbe tesszük.

Tetejére:

  1. A formából kivesszük a tortát, tálcára tesszük.
  2. Az ananászkarikák a hóember teste, egy-egy almaszelet a hóember sapkája és az orra.
  3. A kivit megpucoljuk, felszeleteljük, és elkészítjük a fenyőfákat. Narancsból kivágjuk a csillagot.
  4. Mandulaszemek a hóember kezei. Mazsola a szemei, szája. A gombokat maradék marcipánból formáztam meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 508
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi almás-gesztenyés torta
Salamon Csilla 1202 recept

Karácsonyra készítettem el ezt a tortát. Teteje ízlés szerint dekorálható.

Hozzávalók

Tésztához:

Almás-gesztenyés krémhez:

Pudingos krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...