r
Nosalty Logó

Kapros zöldbableves 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kapros zöldbableves 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

A tálaláshoz

403
Kalória
11.7g
Fehérje
65.9g
Szénhidrátok
11.3g
Zsír
249.2g
Víz
59.8g
Koleszterin
8.6g
Rost
9.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 1610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    249.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1933 micro
  • β-karotin
    4848 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    996.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2486 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    7730 micro
  • β-karotin
    19390 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3653 micro
Összesen 1610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    518 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Először is megpucoljuk a zöldséget, vöröshagymát, fokhagymát.
  2. Kevés zsiradékon üvegesre píritjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott zöldségeket is hozzáadjuk, pár percig átsütjük a hagymával, a liszttel bestejboljuk, majd pirospaprikát adunk hozzá.
  3. Ezután felöntjük vizzel, füszerezzük sóval, ételízesítővel, kaporral, és ízlés szerint édesítjük pici cukorral.
  4. Kb. fél órán keresztül főzzük, a zöldségek megpuhulásáig. Addig elkészítjük a betétnek szánt galuskát, középállagúra keverjük ki a tésztát, a lisztből, tojásból és sóból. Elég kemény legyen, hogy ne főljön szét a levesben!
  5. Amikor készen van a leves, beleszaggatjuk a galuskát, s mikor feljöttek a galuskák a leves tetejére, fogyaszthatjuk is.
  6. Ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Ezt a levest egy kedves idős asszony készítette, és mivel én édesszájú vagyok, egyből az egyik kedvencem lett.  Remélem, hogy aki kipróbálja, annak szintén elnyeri az ízlését.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!