r
Nosalty Logó

Kapros zöldbableves 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros zöldbableves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 1610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1933 micro
  • β-karotin
    4848 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2486 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    7730 micro
  • β-karotin
    19390 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3653 micro
Összesen 1610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    518 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Először is megpucoljuk a zöldséget, vöröshagymát, fokhagymát.
  2. Kevés zsiradékon üvegesre píritjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott zöldségeket is hozzáadjuk, pár percig átsütjük a hagymával, a liszttel bestejboljuk, majd pirospaprikát adunk hozzá.
  3. Ezután felöntjük vizzel, füszerezzük sóval, ételízesítővel, kaporral, és ízlés szerint édesítjük pici cukorral.
  4. Kb. fél órán keresztül főzzük, a zöldségek megpuhulásáig. Addig elkészítjük a betétnek szánt galuskát, középállagúra keverjük ki a tésztát, a lisztből, tojásból és sóból. Elég kemény legyen, hogy ne főljön szét a levesben!
  5. Amikor készen van a leves, beleszaggatjuk a galuskát, s mikor feljöttek a galuskák a leves tetejére, fogyaszthatjuk is.
  6. Ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk.
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 19626
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a levest egy kedves idős asszony készítette, és mivel én édesszájú vagyok, egyből az egyik kedvencem lett.  Remélem, hogy aki kipróbálja, annak szintén elnyeri az ízlését.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...