Kapros zöldbableves 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
125g zöldbab34 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
35 kcal
A galuskához
-
14g tojás17 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kapor0 kcal
A tálaláshoz
-
25g tejföl50 kcal
Összesen
403
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
500g zöldbab136 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A galuskához
-
55g tojás69 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kapor0 kcal
A tálaláshoz
-
100g tejföl198 kcal
Összesen
1610
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
33.5g zöldbab9 kcal
-
16.1g sárgarépa6 kcal
-
12.1g fehérrépa8 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
6g kapor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
A galuskához
-
3.7g tojás5 kcal
-
13.4g finomliszt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kapor0 kcal
A tálaláshoz
-
6.7g tejföl13 kcal
Összesen
109
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 249.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 622 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1933 micro
-
β-karotin 4848 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 913 micro
Összesen
403
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2290.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 665 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 846 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 263.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 996.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2486 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 177 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 255 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 524 micro
-
Kolin: 276 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 7730 micro
-
β-karotin 19390 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3653 micro
Összesen
1610
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 518 micro
-
β-karotin 1300 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
50 dkg zöldbab
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 kk fűszerpaprika
-
1 evőkanál finomliszt
-
0.5 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
2 ek napraforgó olaj
A galuskához
-
1 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
kapor ízlés szerint
A tálaláshoz
-
1 dl tejföl
Elkészítés
A leveshez
- Először is megpucoljuk a zöldséget, vöröshagymát, fokhagymát.
- Kevés zsiradékon üvegesre píritjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott zöldségeket is hozzáadjuk, pár percig átsütjük a hagymával, a liszttel bestejboljuk, majd pirospaprikát adunk hozzá.
- Ezután felöntjük vizzel, füszerezzük sóval, ételízesítővel, kaporral, és ízlés szerint édesítjük pici cukorral.
- Kb. fél órán keresztül főzzük, a zöldségek megpuhulásáig. Addig elkészítjük a betétnek szánt galuskát, középállagúra keverjük ki a tésztát, a lisztből, tojásból és sóból. Elég kemény legyen, hogy ne főljön szét a levesben!
- Amikor készen van a leves, beleszaggatjuk a galuskát, s mikor feljöttek a galuskák a leves tetejére, fogyaszthatjuk is.
- Ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk.
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 19701
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a levest egy kedves idős asszony készítette, és mivel én édesszájú vagyok, egyből az egyik kedvencem lett. Remélem, hogy aki kipróbálja, annak szintén elnyeri az ízlését.