Kapros túróval töltött gomba sült zellerrel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
167g gomba36 kcal
-
83g tehéntúró123 kcal
-
60g kapor26 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
87g zeller31 kcal
Összesen
893
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g gomba107 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
260g zeller94 kcal
Összesen
2678
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
29.6g gomba6 kcal
-
14.8g tehéntúró22 kcal
-
10.7g kapor5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
8.9g finomliszt32 kcal
-
8.9g zsemlemorzsa35 kcal
-
45 kcal
-
15.4g zeller6 kcal
Összesen
159
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2092.5 g
-
Cink 220 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 176 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 626 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 360.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 22 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 101 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
893
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.4 g
Zsír
-
Összesen 125.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6277.6 g
-
Cink 659 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 1041 mg
-
Vas 527 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 1878 mg
-
Nátrium 1642 mg
-
Réz 28 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1080.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 850 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 304 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 615 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
2678
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.9 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
-
500 g gomba
-
250 g tehéntúró
-
1 csokor kapor
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 db zeller
Elkészítés
- A papírcsomagolásból kivesszük a lágy túrót, beletesszük egy tálba, a kaprot apróra vágjuk, ügyelve, hogy a vastag szárát ne vágjuk bele.Rátesszük a túróra, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, belenyomjuk a fokhagymát, és jól összedolgozzuk villával. Félretesszük, hagyjuk állni.
- Alaposan megmossuk a gombát, a szárakat kiszedjük, és a gombafejek belsejében található héjat leszedjük, hogy minél több túró férjen bele. Ezt is enyhén megsózzuk.
- Ha ezzel készen vagyunk, elkezdhetjük egy kiskanál segítségével beletölteni a túrót, addig formáljuk, míg a teteje teljesen nem simul rá a gombára (ránézésre kb. fasírt kinézetű gombóc legyen).
- Ha beletöltöttük az összes túrót, akkor lehet panírozni a szokásos módon (én a szárakat is szoktam, az is finom). Liszt, tojás, morzsa. Azért óvatosan kezeljük a gombafejeket, nehogy kiszáguldjon belőle a túró.
- Megtisztítjuk a zellert, hasábburgonya méretűre vágjuk, és bő olajban aranybarnára sütjük. Aztán mehetnek a gombafejek is, túrós oldalával lefele kezdjünk neki. Ha szépen megsült, akkor lehet fordítani, és azt az oldalát is pirulásig sütjük.
- Melegen tálaljuk, Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3779
- Feltöltés dátuma: 2013. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Azért a papírcsomagolásos túrót ajánlom, mivel nem használok a töltelékhez tojást, így krémesebb állagúnak kell lennie, különben kipotyog belőle. De akár lehet tojást is tenni bele másfajta túróval, de az már egy másik recept. :)