r
Nosalty Logó

Kapros túróval töltött gomba sült zellerrel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros túróval töltött gomba sült zellerrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2092.5 g
  • Cink
    220 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    176 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6277.6 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    527 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    304 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 2678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A papírcsomagolásból kivesszük a lágy túrót, beletesszük egy tálba, a kaprot apróra vágjuk, ügyelve, hogy a vastag szárát ne vágjuk bele.Rátesszük a túróra, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, belenyomjuk a fokhagymát, és jól összedolgozzuk villával. Félretesszük, hagyjuk állni.
  2. Alaposan megmossuk a gombát, a szárakat kiszedjük, és a gombafejek belsejében található héjat leszedjük, hogy minél több túró férjen bele. Ezt is enyhén megsózzuk.
  3. Ha ezzel készen vagyunk, elkezdhetjük egy kiskanál segítségével beletölteni a túrót, addig formáljuk, míg a teteje teljesen nem simul rá a gombára (ránézésre kb. fasírt kinézetű gombóc legyen).
  4. Ha beletöltöttük az összes túrót, akkor lehet panírozni a szokásos módon (én a szárakat is szoktam, az is finom). Liszt, tojás, morzsa. Azért óvatosan kezeljük a gombafejeket, nehogy kiszáguldjon belőle a túró.
  5. Megtisztítjuk a zellert, hasábburgonya méretűre vágjuk, és bő olajban aranybarnára sütjük. Aztán mehetnek a gombafejek is, túrós oldalával lefele kezdjünk neki. Ha szépen megsült, akkor lehet fordítani, és azt az oldalát is pirulásig sütjük.
  6. Melegen tálaljuk, Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3779
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért a papírcsomagolásos túrót ajánlom, mivel nem használok a töltelékhez tojást, így krémesebb állagúnak kell lennie, különben kipotyog belőle. De akár lehet tojást is tenni bele másfajta túróval, de az már egy másik recept. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...