Kapros-tejszínes csirkemell 2. - tésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkemellhez
-
4g olívaolaj35 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
133g csirkemellfilé160 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
50g víz0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
17g tömlős krémsajt30 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
A körethez
-
125g tészta464 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6 kcal
A tálaláshoz
-
0g kapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
7g salátalevél1 kcal
Összesen
1062
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkemellhez
-
24g olívaolaj212 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
300g víz0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
A körethez
-
750g tészta2783 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
35 kcal
A tálaláshoz
-
0g kapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
480g paradicsom86 kcal
-
42g salátalevél5 kcal
Összesen
6369
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkemellhez
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21.2g csirkemellfilé25 kcal
-
4g zöldborsó3 kcal
-
7.9g víz0 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
4.8g kapor2 kcal
-
2.6g tömlős krémsajt5 kcal
-
14 kcal
-
4g füstölt sajt13 kcal
-
6.6g habtejszín19 kcal
A körethez
-
19.8g tészta74 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
A tálaláshoz
-
0g kapor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
12.7g paradicsom2 kcal
-
1.1g salátalevél0 kcal
Összesen
167
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1849.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 726 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 380.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 414 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 1023 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 1246 micro
Összesen
1062
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 384.6 g
Zsír
-
Összesen 236.3 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1046 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11099 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 686 mg
-
Kálcium 1987 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 943 mg
-
Foszfor 4358 mg
-
Nátrium 3037 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 665.7 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 2280.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2455 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 368 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 885 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 141 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2484 micro
-
Kolin: 941 mg
-
Retinol - A vitamin: 1227 micro
-
α-karotin 516 micro
-
β-karotin 6138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 12351 micro
-
Lut-zea 7476 micro
Összesen
6369
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 327 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
A csirkemellhez
A körethez
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 teáskanál napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
kapor ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
6 kis db paradicsom
-
6 közepes db salátalevél
Elkészítés
A csirkemellhez
- A fokhagymát tisztítás után vékonyan szeleteljük fel.
- A vöröshagymát kockázzuk fel. Csipet sóval olívaolajon, egy lábasban, kis lángon, fedő alatt pároljuk meg.
- A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, tegyük bele a hagymás olajba, és kis lángon, keverés mellett, fehéredésig pirítjuk.
- Majd aláöntünk egy kevés vizet, rátesszük a kaprot, petrezselyemzöldet, sót és borsot (1 kk) ízlés szerint, esetleg ételízesítőt (2 ek).
- Főzzük fedő alatt 40 percet, kóstoljuk, ha kell, még ízesítsük.
- Ha finom puha, beletesszük a tömlős sajtot, elkverjük a reszelt trappistával is, majd a karaván sajtot is reszelve belerakjuk, azzal is elkeverjük,
- Felöntjük a habtejszínnel, felforraljuk keverés mellet. Ha kell, ízesítsük, és kóstolás után kész, tálalhatjuk.
- 7-8 perc alatt kifőzzük a forró, lobogó sós vízben a tésztát, leszűrjük, és tálaljuk a csirkemelles szósszal.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7785
- Feltöltés dátuma: 2011. június 19.
Ajánló
Finom fehérbor és sok reszelt trappista sajt, vagy /és karavánsajt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Már a meleg megérkezett, nem nagyon szeretjük a zsíros, nehéz ételeket,viszont: a szószokat, csirkét, tésztát, sajtot igen,..és jönnek a finom friss zöldségfélék is.:-))) Annyira szépen megnőtt a petrezselyemzöld és a kapor a kertben, hogy leszedtem egy-egy csokorral, és ott állva a kertben, úgy gondoltam, hogy végül is, miért ne, bele lehet tenni egy tejszínes szószba mind a kettőt, kipróbáltam, és finom lett..:-))