r
Nosalty Logó

Kapros-tejszínes csirkemell 2. - tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Kapros-tejszínes csirkemell 2. - tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1062 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 6369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 167 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 1062 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    384.6 g

Zsír

  • Összesen
    236.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11099 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    686 mg
  • Kálcium
    1987 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    943 mg
  • Foszfor
    4358 mg
  • Nátrium
    3037 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2280.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2455 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    885 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    141 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2484 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1227 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    6138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12351 micro
  • Lut-zea
    7476 micro
Összesen 6369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    327 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A fokhagymát tisztítás után vékonyan szeleteljük fel.
  2. A vöröshagymát kockázzuk fel. Csipet sóval olívaolajon, egy lábasban, kis lángon, fedő alatt pároljuk meg.
  3. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, tegyük bele a hagymás olajba, és kis lángon, keverés mellett, fehéredésig pirítjuk.
  4. Majd aláöntünk egy kevés vizet, rátesszük a kaprot, petrezselyemzöldet, sót és borsot (1 kk) ízlés szerint, esetleg ételízesítőt (2 ek).
  5. Főzzük fedő alatt 40 percet, kóstoljuk, ha kell, még ízesítsük.
  6. Ha finom puha, beletesszük a tömlős sajtot, elkverjük a reszelt trappistával is, majd a karaván sajtot is reszelve belerakjuk, azzal is elkeverjük,
  7. Felöntjük a habtejszínnel, felforraljuk keverés mellet. Ha kell, ízesítsük, és kóstolás után kész, tálalhatjuk.
  8. 7-8 perc alatt kifőzzük a forró, lobogó sós vízben a tésztát, leszűrjük, és tálaljuk a csirkemelles szósszal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7785
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Finom fehérbor és sok reszelt trappista sajt, vagy /és karavánsajt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-tejszínes csirkemell 2. - tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Már a meleg megérkezett, nem nagyon szeretjük a zsíros, nehéz ételeket,viszont: a szószokat, csirkét, tésztát, sajtot igen,..és jönnek a finom friss zöldségfélék is.:-))) Annyira szépen megnőtt a petrezselyemzöld és a kapor a kertben, hogy leszedtem egy-egy csokorral, és ott állva a kertben, úgy gondoltam, hogy végül is, miért ne, bele lehet tenni egy tejszínes szószba mind a kettőt, kipróbáltam, és finom lett..:-))

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk