r
Nosalty Logó

Kapros-tejszínes csirkemell 2. - tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Kapros-tejszínes csirkemell 2. - tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1062 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 6369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 167 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 1062 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    384.6 g

Zsír

  • Összesen
    236.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11099 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    686 mg
  • Kálcium
    1987 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    943 mg
  • Foszfor
    4358 mg
  • Nátrium
    3037 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2280.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2455 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    885 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    141 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2484 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1227 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    6138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12351 micro
  • Lut-zea
    7476 micro
Összesen 6369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    327 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A fokhagymát tisztítás után vékonyan szeleteljük fel.
  2. A vöröshagymát kockázzuk fel. Csipet sóval olívaolajon, egy lábasban, kis lángon, fedő alatt pároljuk meg.
  3. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, tegyük bele a hagymás olajba, és kis lángon, keverés mellett, fehéredésig pirítjuk.
  4. Majd aláöntünk egy kevés vizet, rátesszük a kaprot, petrezselyemzöldet, sót és borsot (1 kk) ízlés szerint, esetleg ételízesítőt (2 ek).
  5. Főzzük fedő alatt 40 percet, kóstoljuk, ha kell, még ízesítsük.
  6. Ha finom puha, beletesszük a tömlős sajtot, elkverjük a reszelt trappistával is, majd a karaván sajtot is reszelve belerakjuk, azzal is elkeverjük,
  7. Felöntjük a habtejszínnel, felforraljuk keverés mellet. Ha kell, ízesítsük, és kóstolás után kész, tálalhatjuk.
  8. 7-8 perc alatt kifőzzük a forró, lobogó sós vízben a tésztát, leszűrjük, és tálaljuk a csirkemelles szósszal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7821
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Finom fehérbor és sok reszelt trappista sajt, vagy /és karavánsajt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-tejszínes csirkemell 2. - tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Már a meleg megérkezett, nem nagyon szeretjük a zsíros, nehéz ételeket,viszont: a szószokat, csirkét, tésztát, sajtot igen,..és jönnek a finom friss zöldségfélék is.:-))) Annyira szépen megnőtt a petrezselyemzöld és a kapor a kertben, hogy leszedtem egy-egy csokorral, és ott állva a kertben, úgy gondoltam, hogy végül is, miért ne, bele lehet tenni egy tejszínes szószba mind a kettőt, kipróbáltam, és finom lett..:-))

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...