r
Nosalty Logó

Kapros-tejfölös zöldbableves Angie konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Kapros-tejfölös zöldbableves Angie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 785 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2359 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1752 micro
  • β-karotin
    4507 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 785 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2977.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2621.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    5255 micro
  • β-karotin
    13520 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4000 micro
Összesen 2359 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a répákat karikára, a zöldbabot darabokra, a burgonyákat félbe.
  2. Olajon dinszteljük a hagymát, majd rárakjuk a babot, pár perc múlva a répákat és a burgonyát.
  3. Majd megszórjuk a liszttel, a fűszerpaprikával, és fölöntjük a vízzel.
  4. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzárakjuk a kaprot, az ecetet, és beleütjük a tojásokat. Ne keverjük, 5-6 percet főzzük.
  5. A tejfölbe keverjünk egy keveset a levesből, majd keverjük bele a levesbe, így nem csapódik ki.
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7015
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A szokásos zöldbablevesen kicsit módosítottam, ugyanis tejfölt sosem raktunk bele, és répát sem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...