r
Nosalty Logó

Kapros spárgasaláta rántott mozzarellával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Kapros spárgasaláta rántott mozzarellával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Saláta

Rántott mozzarella

826
Kalória
36g
Fehérje
103.8g
Szénhidrátok
31.6g
Zsír
277g
Víz
172.7g
Koleszterin
9.5g
Rost
30.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Saláta

Rántott mozzarella

Összesen 826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Saláta

Rántott mozzarella

Összesen 2482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Saláta

Rántott mozzarella

Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2508.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1661 micro
  • β-karotin
    4495 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7524.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    2074 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    3160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    830.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2530 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    860 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    4983 micro
  • β-karotin
    13484 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3341 micro
Összesen 2482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

Saláta

  1. A spárga alsó, fás részét törjük le, majd vágjuk félbe. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután enyhén sós vízben, főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.
  2. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a citromlevet, egy csipet sót, és az apróra vágott kaprot. (ízlés szerint tehetünk több mézet, vagy édesítőszert, ha édesebben szeretjük)
  3. Ezután a dresszinget öntsük rá a kihűlt zöldségekre, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze. Tálalás előtt hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Rántott mozzarella

  1. A mozzarellát vágjuk félbe, majd egy papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a borssal, és hagyjuk kb. 10 percig állni, majd duplán panírozzuk be.
  2. Ezután minden darab sajtot forgassunk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ezt a műveletsort ismételjük meg még egyszer, majd tegyük be kb. 30 percre a fagyasztóba a bepanírozott sajtdarabokat.
  3. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd a fagyasztóból kivett sajtot, óvatosan helyezzük bele. Ezután addig süssük, míg mindkét oldala szép pirosra sül, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja. (átfordításnál vigyázzuk, óvatosan fordítsuk át)
  4. Tálaláskor halmozzuk a salátát a tányérra, majd helyezzük mellé a rántott mozzarellát, és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 10 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Puha burgonyás pogácsa

Ugyan az összes pogácsák közül a burgonyás néz ki a legszerényebben, mégis ez a verzió rendelkezik az egyik leglégiesebb, legkönnyedebb állaggal. Persze csak akkor, ha jól dolgozzuk ki ...

Lipcsei krémes

A sógórnőmtől kértem a receptet még jó pár éve, azóta én ezt a sütit nem találtam sehol, de lehet más névvel szerepel, mert a neve megtévesztő lehet, mert az ember először ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!