r
Nosalty Logó

Kapros rakott savanyú káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Kapros rakott savanyú káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a pörköltréteghez

a káposztaréteghez

a tetejére

Összesen 601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a pörköltréteghez

a káposztaréteghez

a tetejére

Összesen 3605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a pörköltréteghez

a káposztaréteghez

a tetejére

Összesen 120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.2 g

Zsír

  • Összesen
    222 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13913.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    10094 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2312.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1014 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1602 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    3120 micro
Összesen 3605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    304 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

a pörköltréteghez

a káposztaréteghez

a tetejére

Elkészítés

a pörköltréteghez

  1. A felolvasztott zsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát, felontjuk pici vízzel, és zsírjára sütjük. Ezt kétszer-háromszor megismételjük. Pirospaprikával megszórjuk, alaposan összekeverjük, belerakjuk a kockára vágott húst, pirítjuk. Megsózzuk, kevergetjük, ettől majd levet enged a hús. Ebbe a húslébe belekeverjük a sűrített paradicsomot, hozzáadjuk a zöldpaprikát. Kis lángon, félig lefedve, puhára főzzük. Néha keverjük meg.
  2. A rizst felrakjuk főni sós vízben. Felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg az összes vizet magába szívja.
  3. Amikor a pörkölt elkészül, összekeverjük a puha rizzsel.

a káposztaréteghez

  1. A szalonnát kockára vágjuk, és elkezdjük sütni. Amikor már egy kis zsír van alatta, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, és megpirítjuk.
  2. A káposzta levét kifacsarjuk, a káposztát pedig felaprítjuk. Hozzáadjuk a hagymás szalonnához, pici vizet öntünk alá, és puhára főzzük.
  3. Amikor kész, belekeverjük a felaprított kaprot.

a tetejére

  1. Egy kisebb tepsibe rakjuk a káposzta felét, majd a rizses húst, amit befedünk a káposzta másik felével.
  2. A tejfölt összekeverjük a joghurttal, elsimítjuk a káposzta tetején. Végül a baconszeletekkel betakarjuk a rakottast.
  3. Forró sütőben kb. 50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x22x7
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4909
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökfőzeléket főztem meg pörköltet, és mivel már csak ketten vagyunk a papával, így maradt bőven pörkölt. A kapor is hatalmas csomag volt, innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a rakott káposztába is kerülne egy adag? A pörköltet eddig rakott zöldbabban meg rakott karfiolban tüntettem el. Savanyú káposztát most sütöttem először, mert a papa nem szereti a savanyút, a lánykám meg a káposztaféléket.

Hozzávalók

a pörköltréteghez

a káposztaréteghez

a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...