r
Nosalty Logó

Kapros-juhtúrós töltött tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norbi06
Kapros-juhtúrós töltött tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A vinaigrette mártáshoz

A tetejére

Összesen 568 kcal
  • 19% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A vinaigrette mártáshoz

A tetejére

Összesen 1703 kcal
  • 19% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A vinaigrette mártáshoz

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 19% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 568 kcal
  • 19% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3800.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1019 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    1869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    229 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1703 kcal
  • 19% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A vinaigrette mártáshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásból és a lisztből kevés sóval keménykés tésztát gyúrunk, kicsit megnyújtjuk, majd ha van tésztanyújtónk, azzal folytatjuk a hajszálvékonyra nyújtást.
  2. A túrót elkeverjük a kaporral, törött borssal, zúzott fokhagymával, köménnyel, apróra vágott sonkával. Ezzel töltjük meg a tésztákat.
  3. A széleket összehajtjuk (víz segít a két tésztaoldal egymáshoz ragasztásában), és ha soknak találjuk a tésztát, levágjuk tésztavágóval. (Én úgy hagytam.)
  4. Lobogva forró vízbe dobjuk a kis batyukat 2-5 percre, majd forrón meglocsoljuk az olívaolajból és citromléből készült vinaigrette "mártással".
  5. Kevés sajttal, parmezánnal megszórhatjuk még ízlés szerint.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4693
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Ajánló

Finom, száraz fehérborokkal. ;-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Kísérletezés volt a tortellinivel, de ez inkább csak "töltött tészta" lett. :-) Nagy jóindulattal ráfoghatjuk, hogy ravioli.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A vinaigrette mártáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...