r
Nosalty Logó

Kapros-fetás csirkemell barna rizses rizibizivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kapros-fetás csirkemell barna rizses rizibizivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hús elkészítése

A köret elkészítése

Összesen 608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hús elkészítése

A köret elkészítése

Összesen 1824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hús elkészítése

A köret elkészítése

Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2276.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    292 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6829.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    3167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    3167 micro
Összesen 1824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A hús elkészítése

A köret elkészítése

Elkészítés

A hús elkészítése

  1. Kevés olajon megdinszteljük a közepes fej vöröshagymát és a fokhagyma gerezdünket.
  2. Mikor már üveges a hagyma, rádobjuk a husit egy kicsit pirulni. Ha kifehéredett és éppen, hogy csak elkezd színt kapni, sózzuk, borsozzuk, hogy egy kis levet eresszen, és lefedjük, hogy lassú tűznél párolódjon egy kicsit. A sóval együtt a kaprot is beletesszük, hogy a párolás során a fűszer jól átjárja a husit.
  3. Levesszük a fedőt, hagyjuk, hogy a folyadék elfőjön. Rádobunk 2 kis koktélparadicsomot összevágva, hogy ismét kapjon egy kis szaftot, illetve színt.
  4. Hozzáadjuk a feta sajtot nagyobb darabokban, és 3-5 percig hagyjuk őket összeérni. Ha kevésnek ítéljük a szaftot, egy kis vízzel felöntjük.
  5. Ha van otthon egy kis maradék trappista sajt, a tálalás előtt még rárakjuk azt is, hogy megolvadjon a serpenyőben.

A köret elkészítése

  1. A rizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, és készre főzzük.
  2. A kukoricát és a borsót kevés vajon megpároljuk, ha kész, hozzáadjuk a már megfőtt rizshez.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1413
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 03.

Ajánló

Az ilyen ételeket "joker kajának" hívom. Kicsivel több idő elkészíteni, mint egy jó omlettet pirítóssal, mégis finom, egészséges, laktató meleg ételt tehetünk az asztalra szinte percek alatt. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan kellett finomat, lévén majd' éhen haltam. Ezek a hozzávalók voltak otthon, és nem is jártam rosszul.

Hozzávalók

A hús elkészítése

A köret elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...