r
Nosalty Logó

Kapros csirkebecsinált leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Kapros csirkebecsinált leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1684 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    2958 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 424 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5089.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    3547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    4966 micro
  • β-karotin
    11834 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 1684 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, falatnyi kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, a hagymát kockákra, a maradék zöldséget kockákra vágjuk. A rizst átmossuk, hagyjuk szűrődni.
  2. Az olajat felhevítjük, rászórjuk zöldségeket, húst és rizst, kb. 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Felfőzzük, lefedve, kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük a créme fraiche-vel, apránként keverünk hozzá 2-3 merőkanálnyi forró levest, majd a leveshez öntjük. Felfőzzük, és levesszük a tűzről.
  4. A levest sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A kaporral megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 310
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 30020
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tojássárgás créme fraichet ízesíthetjük 1-2 gerezd áttört fokhagymával is, mielőtt a leveshez öntenénk. Aki nem szereti a kaprot, megszórhatja petrezselyemmel vagy tárkonnyal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...