r
Nosalty Logó

Kapros-citromos-cukkinis rétegkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Kapros-citromos-cukkinis rétegkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kevert tésztához

A túrókrémhez

A morzsaréteghez

Összesen 513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kevert tésztához

A túrókrémhez

A morzsaréteghez

Összesen 4102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kevert tésztához

A túrókrémhez

A morzsaréteghez

Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.3 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4994.5 g
  • Cink
    527 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    419 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1245 mg
  • Nátrium
    1572 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    822.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7648 micro
Összesen 4102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A kevert tésztához

A túrókrémhez

A morzsaréteghez

Elkészítés

A kevert tésztához

  1. A citromokat megmossuk, a héjukat lereszeljük, a kaprot felaprítjuk (a vastag szárrészeket kihagyjuk), majd a citromhéjat elkeverjük a cukorral és kézzel alaposan összemasszírozzuk, hogy felszabadítsuk a héjban lévő illóolajokat. Ez nagyjából 2-3 percig tart. Utána hozzáadjuk a kaprot és azzal is átmasszírozzuk a cukrot 1-2 perc alatt.
  2. Az ízesített cukorhoz ütjük a tojásokat, alaposan elkeverjük kézi habverővel, majd beleöntjük az olajat, citromlevet és azzal is eldolgozzuk.
  3. A cukkinit lereszeljük, egy konyharuhában kissé kinyomkodjuk, hogy a nedvesség egy része távozzon. Így, kinyomkodva mérjük le, majd hozzáadjuk a sütemény alapjához.
  4. Egy külön tálban elkeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót. A nedves alaphoz adjuk és gyors mozdulatokkal összekeverjük, amíg nem maradnak a masszában száraz, lisztes csíkok.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréssel), kivajazunk egy hosszúkás kenyérformát, majd kibéleljük sütőpapírral (hagyjunk kilógó széleket, hogy ki tudjuk majd emelni a megsült süteményt).
  6. A kibélelt formába öntjük a cukkinis massza felét, majd erre mehet a túrókrém (lásd: túrókrém), utána a maradék massza. A sütemény tetejét szórjuk meg a morzsával (lásd: morzsaréteg). Süssük 40-50 percig, és mindenképpen végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk. Hagyjuk a formában hűlni 10 percig, majd rácsra emelve további 20 percig, és csak utána szeleteljük.

A túrókrémhez

  1. A túrókrém hozzávalóit egy aprítógépben teljesen simára és krémesre dolgozzuk. Lágy, kissé folyós állagot kell kapnunk.

A morzsaréteghez

  1. A hozzávalókat egy tálban összemorzsoljuk, amíg nedves homok állagú keveréket nem kapunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2335
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 18.

Receptkategóriák

Kapros-citromos-cukkinis rétegkenyér
Lakos Benedek 374 recept

Valahol mélyen a kapros-túrós ihlette, ez a kevert, réteges sütemény időközben mégis bőven túlnőtt az eredeti ötleten. A citrushéj és a zöldfűszer alapból is elég izgalmas összjátékát csak tovább fokozza a cukkini jelenléte, a lágy túrókrémes, valamint a felül trónoló morzsás réteg. Komplexnek tűnhet, miközben végtelenül egyszerű sütemény – adj neki egy esélyt!

Hozzávalók

A kevert tésztához

A túrókrémhez

A morzsaréteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...