Káposztás szendvics pogácsa fűszeresen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
pogácsatészta
-
143g finomliszt520 kcal
-
1g só0 kcal
-
8 kcal
-
29g tej16 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
43g tejföl85 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
21g margarin154 kcal
káposztás töltelék
Összesen
845
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
pogácsatészta
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
200g tej112 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g margarin1076 kcal
káposztás töltelék
Összesen
5904
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 926.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 437 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 128.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
845
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.8 g
Zsír
-
Összesen 199 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6487.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 372 mg
-
Kálcium 931 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 1740 mg
-
Nátrium 3056 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 884.2 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 898.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1702 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 512 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 905 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 1592 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 1192 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 580 micro
Összesen
5904
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
pogácsatészta
- Langyos, cukros tejben felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt (ha friss az élesztő, ez max. 5 perc ), közben megolvasztjuk a margarint vagy vajat, és felverjük a tojást.
- Ha ezekkel megvagyunk, akkor egy tálba beleszórjuk a lisztet és a sót, ezt összekeverjük, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat és egy kis pohár tejfölt és a tojást... Az egészet kézzel addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta, ha nem elég "zsíros", akkor adhatunk hozzá még tejfölt vagy tejet.
- A tésztát a tálban hagyjuk, és letakarjuk, majd meleg helyre rakjuk kb 30 percet (ez idő alatt elkészítjük a káposztát). Szépen megdagad a tészta.
- A tésztát lisztes nyújtódeszkára rakjuk, és kinyújtjuk körülbelül másfél centisre, és a káposztát egyenletesen ráhalmozzuk úgy, hogy a szélein 1-2 centi üres rész maradjon, majd ahogy a piskótatekercset kell, összetekerjük, és a két szélét behajtjuk, majd a tésztát letakarjuk, és pihenni hagyjuk egy jó negyed órát.
- Amíg a káposztás pogácsatészta pihen, addig a fokhagymát belereszeljük a maradék tejfölbe, és sót, borsot vagy amit finomnak gondolunk belerakjuk, összekeverjük majd betesszük a hűtőbe.
- Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát körülbelül 2-2.5 centire, majd kiszaggatjuk (ha így teszünk, akkor lesz olyan a pogácsa, mintha szendvics lenne). Ne ijedjünk meg, ha helyenként kiszakad. Ha rátapadna a nyújtófára, lisztezzük nyugodtan a tésztát. Én ezt egy long drinkes pohárral oldom meg, de bármi szóba jöhet, csak arra figyeljünk, hogyha kisebb pogácsákat szeretnénk, akkor vékonyabbra nyújtsuk. Ne ijedjünk meg, ha szét akar esni a nyers pogácsa, a tepsibe rakva kicsit nyomjuk össze, szépen egybesül majd.
- A tepsibe behelyezzük a pogácsákat, majd a fokhagymás fűszeres tejföllel megkenjük őket.
káposztás töltelék
- Káposztát összevágjuk vékony csíkokra, majd a csíkokat még apróbb darabokra, de ízlés kérdése, mert szerintem nem kell nagyon apróra. Besózzuk, és állni hagyjuk.
- Serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a cukrot, karamellizáljuk, majd ráöntjük a káposztát és a szójaszószt.
- Amint a káposzta összeesett, hozzáadjuk a mézet és a fűszereket, összekeverjük, majd tovább pároljuk addig, amíg a keménységét elveszti, de még nem lesz teljesen "plöttyedt".
- A kész káposztát beleöntjük tésztaszűrőbe, lecsöpögtetjük, és kézzel fogható hőmérsékletig hagyjuk hűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2557
- Feltöltés dátuma: 2014. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sápi mamám nagyon finom és édesapám által tovább fejlesztett káposztás pogácsáját akartam egy kicsit feljavítani a saját szájízemhez, illetve nem akartam a pogácsán is érezni a tipikus "káposztás tészta" ízt, illetve látványra sem tipikus pogácsákat akartam.:) Meg úgy voltam vele, hogy nem tudok olyan ízű pogácsákat készíteni, mint a felmenőim:) Hát belevágtam az újításba, és nagyon-nagyon jó lett...